Έγκλημα Γλυκά Νερά: Με ελικόπτερο κατέφθασε στη ΓΑΔΑ ο χήρος της Καρολάιν, θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί ο πραγματικός δράστης

Sharing is caring!

Πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της ληστείας μετά φόνου της 20χρονης Καρολάϊν δίπλα στο μωρό της, στις 11 Μαΐου, στα Γλυκά Νερά, βρίσκεται η ΕΛΑΣ, ενώ ο 32χρονος σύζυγός της, που μεταφέρθηκε το μεσημέρι, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής με ελικόπτερο της Αστυνομίας, από την Αλόννησο, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο της άτυχης κοπέλας, καταθέτει εκ νέου αυτή την ώρα στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, ο πιλότος θα πρέπει να δώσει διευκρινίσεις για κάποια νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα, ενώ θεωρούν θέμα χρόνου την εξιχνίαση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών βρίσκονται κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με την αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι και την ώρα θανάτου της άτυχης κοπέλας. Παράλληλα, έχει κληθεί για να καταθέσει για την υπόθεση ένα ακόμη άτομο του περιβάλλοντος του ζευγαριού.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει πει ο 32χρονος πιλότος στους αστυνομικούς που διερευνούν την υπόθεση, οι δράστες παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, όμως, δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, ούτε πήραν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού. 

Η ομάδα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ διαθέτει – κατά τις ίδιες πηγές – επαρκείς ενδείξεις για τους λόγους που δεν υπήρχαν αρκετά ευρήματα που να οδηγούν τις έρευνες σε συγκεκριμένους δράστες και γι΄αυτό καλεί εκτάκτως τον σύζυγο του θύματος, πίσω στην Αθήνα από την Αλόννησο όπου βρίσκεται από χθες, προκειμένου να θέσει υπόψη του τα δεδομένα που έχει συλλέξει. 

Λόγω του κατεπείγοντος της κλήσης του 32χρονου πιλότου, επιστρατεύτηκε ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά του στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, στον 11ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι το κλιμάκιο της αστυνομίας δεν περίμενε να ολοκληρωθεί το τρισάγιο που ακολουθούσε της επιμνημόσυνης δέησης για το 40ήμερο από τον θάνατο της άτυχης μητέρας και ενημέρωσε τον πιλότο ότι πρέπει να τους ακολουθήσει άμεσα στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κλήθηκε να καταθέσει για την υπόθεση ακόμη ένα άτομο του περιβάλλοντος του ζευγαριού.

Υπενθυμίζεται ότι παρότι – σύμφωνα με την κατάθεση του 32χρονου – οι δράστες της δολοφονίας της Καρολάιν παρέμειναν για πολλή ώρα μέσα στο σπίτι τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, δεν άφησαν κάποιο ίχνος τους, αλλά ούτε πήραν ή κατέστρεψαν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού.

Η 20χρονη δολοφονήθηκε τη νύχτα μεταξύ 10 και 11 Μαΐου. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του συζύγου της, τα ξημερώματα, τρεις δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά παραβίασαν παράθυρο της μεζονέτας και εισέβαλαν στο σπίτι όπου κοιμόταν το ζευγάρι και το 11 μηνών μωρό. Έδεσαν χειροπόδαρα τον 32χρονο, ενώ στην προσπάθειά τους να ακινητοποιήσουν την 20χρονη που αντιστεκόταν, της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο. Σύμφωνα με τον 32χρονο, οι δράστες αφαίρεσαν 15.000 ευρώ που υπήρχαν σε κουτί που τους υπέδειξε ο ίδιος και διέφυγαν. 

Στο διάστημα που μεσολάβησε τα στελέχη της Ασφάλειας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ερεύνησαν εξονυχιστικά τους εσωτερικούς χώρους της μεζονέτας, δίχως να προκύψουν ευρήματα που να επιβεβαιώνουν την παρουσία ληστών. Ακόμα, αναζήτησαν μαρτυρίες και βίντεο από κάμερες ασφαλείας που να μαρτυρούν την παρουσία ληστών στο σπίτι και να αποκαλύπτουν στοιχεία για τη διαφυγή τους. Ούτε σε αυτή την περίπτωση όμως προέκυψαν αποτελέσματα. 

Νωρίτερα σήμερα γνωστό πως, στο πλαίσιο ερευνών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής και τεχνικών αναλύσεων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αλλά και εξειδικευμένων τεχνικών σε ψηφιακά και ηλεκτρονικά δεδομένα και καταγραφές, προέκυψαν στοιχεία που δείχνουν άγνωστες κινήσεις πρωταγωνιστών της υπόθεσης μέσα στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αλλάζοντας ουσιαστικά την εικόνα για όσα είχαν συμβεί τις μοιραίες ώρες κατά την 11η Μαΐου.

Ψηφιακά ίχνη από κάμερα του σπιτιού και το κινητό τηλέφωνο του συζύγου της Καρολάιν, ήταν -όπως αναφέρουν πληροφορίες- τα στοιχεία που ανέτρεψαν τα δεδομένα στη δολοφονία της 20χρονης κοπέλας. Τα ίχνη αυτά ανακτήθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και -όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές- δίνουν ένα διαφορετικό σκηνικό απ’ αυτό που περιέγραψε ο πιλότος. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών βρίσκονται κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με την αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι και την ώρα θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Τα νέα ευρήματα δίνουν μεταξύ άλλων απαντήσεις στο ερώτημα γιατί ο δράστης έφραξε την μύτη και το στόμα, μέχρι θανάτου, τα άτυχης Καρολάιν ενώ θα μπορούσε απλώς να την οδηγήσει στην λιποθυμία ώστε να την αδρανοποιήσει. 

Τρία είναι συγκεκριμένα τα καθοριστικά στοιχεία των ερευνών:

  1. Ο χρόνος αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του σπιτιού.
  2. Οι αναλύσεις που έγιναν ύστερα από την άρση του απορρήτου των κινητών τηλεφώνων (συμπεριλαμβανομένου του κινητού τηλεφώνου του 32χρονου πιλότου.
  3. Το βιομετρικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν την ώρα της δολοφονίας της. Η 20χρονη φορούσε το βιομετρικό ρολόι και κατά τη διάρκεια του ύπνου και έτσι όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον δολοφόνο της το ρολόι ήταν στο χέρι της. Το ρολόι αυτό έδειξε στους αστυνομικούς τους παλμούς της Καρολάιν. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια προσπάθησαν να εξακριβώσουν εάν οι παλμοί της σταμάτησαν την ώρα κατά την οποία δηλώθηκε ότι έγινε η δολοφονία της.

Νωρίτερα πάντως, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε την εξής επίσημη και λακωνική ανακοίνωση:

«Ο σύζυγος του θύματος στα Γλυκά Νερά βρίσκεται στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ, ώστε να εξεταστεί ως μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας σε νέα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις έρευνες». 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin