Αγνοεί τους πάντες το καθεστώς Ερντογάν: Σιδηροδέσμιος εκ νέου ο Οσμάν Καβαλά μετά τη νέα δίκη – φάρσα

Sharing is caring!

Αγνοεί τους πάντες το καθεστώς Ερντογάν: Σιδηροδέσμιος εκ νέου ο Οσμάν Καβαλά μετά τη νέα δίκη – φάρσα | Hellasjournal.com


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Τούρκοι δικηγόροι και βουλευτές της αντιπολίτευσης έξω από το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης που συνεδριάζει για τον Οσμάν Καβαλά. EPA/TOLGA BOZOGLU
Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα την παραμονή του φιλάνθρωπου ακτιβιστή  Οσμάν Καβάλα στη φυλακή, έπειτα από τέσσερα χρόνια κράτησης χωρίς να έχει καταδικαστεί, σε μια δίκη η οποία συνεχίζεται και έχει εντείνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Άγκυρας με τους δυτικούς συμμάχους της.

Ο Καβάλα συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2017 και φυλακίστηκε με την κατηγορία ότι επιχείρησε τη βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης. Η υπόθεση έχει σαφή πολιτικά κίνητρα και ότι αποτελεί ένδειξη της καταστολής διαφωνούντων υπό τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η υπόθεση του ακτιβιστή έχει προκαλέσει διπλωματική κόντρα ανάμεσα στην Άγκυρα και στους δυτικούς συμμάχους της μετά τις εκκλήσεις των τελευταίων για την άμεση απελευθέρωσή του.

Η δίκη του Καβάλα, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια χωρίς να έχει καταδικαστεί, χαρακτηρίστηκε πολιτικά υποκινούμενη και μια ένδειξη της πολιτικής καταστολής των διαφωνούντων από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η κυβέρνηση το διαψεύδει και λέει ότι τα τουρκικά δικαστήρια είναι ανεξάρτητα.

Οι εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας καθώς και οι καταδικαστικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν εισακούστηκαν μια ακόμη φορά και η επιλογή του καθεστώτος Ερντογάν είναι σαφής και ανυποχώρητη.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Τελευταία πράξη στην άθλια φάρσα Ερντογάν που ονομάζει δίκη Καβαλά: Ήδη 4 χρόνια φυλακή χωρίς καν δίκη


Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE
%d bloggers like this:


Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin