Αιχμές Λέκκα για τον Τσιρώνη: Αναπόσπαστο τμήμα του αιγιακού χώρου το Καστελόριζο

Sharing is caring!

Τη δική του απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος προσφάτως δήλωσε ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμης Λέκκας.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για «ιστορική, γεωγραφική και πολιτισμική ανακρίβεια», ενώ σημείωσε ότι ο κ. Τσιρώνης έχει «πλήρη άγνοια της γεωτεκτονικής δομής και της γεωδυναμικής εξέλιξης που χαρακτηρίζουν την περιοχή του αιγιακού χώρου».

Διαβεβαίωσε δε, ότι το Καστελόριζο είναι αναπόσπαστο τμήμα του αιγιακού γεωδυναμικού χώρου.

Και συνέχισε: «Ο θαλάσσιος και νησιώτικος χώρος του Αιγαίου δεν είναι μια περιοχή προσδιοριζόμενη μόνο γεωγραφικά, που οριοθετείται και περικλείεται από την ακτογραμμή της ηπειρωτικής Ελλάδας — ή ακριβέστερα της Ευρωπαϊκής Ηπείρου — και από την ακτογραμμή της Μικράς Ασίας.

»Προσδιορίζεται ταυτόχρονα από τον ιστορικό και πολιτιστικό του χαρακτήρα, δηλαδή τη γένεση και την ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού, ενός μοναδικού πολιτισμού που αποτέλεσε τη βάση, όχι μόνο της ευρωπαϊκής και δυτικής, αλλά και της παγκόσμιας κουλτούρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσιρώνης: Να θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε τα εξής: «Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο είναι από κάτω. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα η οποία φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin