Ακυρώθηκε το ντροπιαστικό Συνέδριο Γονιμότητας

Sharing is caring!

Οι διοργανωτές μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από πληθώρα ανθρώπων που σέβονται τα δικαιώματα της γυναίκας, ανακοίνωσαν την ακύρωση του μεσαιωνικού συνεδρίου με ομιλητές περισσότερους ιεράρχες από γυναίκες και με σαφέστατο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο.

Τι προηγήθηκε
Το πουλόβερ άρχισε να ξηλώνεται μετά την ανάρτηση του εξευτελιστικού για τις γυναίκες διαφημιστικού σποτ και το σάλο που προκλήθηκε. Ακολούθησε μπαράζ αποσύρσεων με την αρχή να κάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που απέσυρε την αιγίδα της Προεδρίας.

Ακολούθησε η ΕΡΤ και το ΑΠΕ ενω ήδη είχαν προηγηθεί καλλιτέχνες που επρόκειτο να εμφανιστούν στο Συνέδριο.

Την απόσυρσή του ανακοίνωσε και ΑΝΤ1, που είχε αποδεχθεί να είναι Χορηγός Επικοινωνίας.

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ απέσυρε την ομιλία και τον χαιρετισμό από το συνέδριο τονίζοντας ότι «το προωθητικό βίντεο του συνεδρίου όπως και το κείμενο της πρόσκλησης εγείρουν σοβαρά ζητήματα και δεν επιτρέπουν την συμμετοχή ούτε με την ιδιότητα του Δημάρχου, ούτε με την ιδιότητα του επιστήμονα».

Με tweet ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως δεν είχε αποδεχθεί την αρχική πρόσκληση και χαρακτήριζε «απαράδεκτα και αναχρονιστικά» τα μηνύματα του σχετικού βίντεο του συνεδρίου. Από κοντά και η απόσυρση της υφυπουργού Εργασίας Μαρίας Συρεγγέλα, ομιλητών αλλά και καλλιτεχνών που είχαν κληθεί να συνδράμουν.

Το σποτ που προκάλεσε τις αντιδράσεις
Στο επίμαχο βίντεο, το οποίο έχει πλέον «κατέβει» από το youtube αναφέρεται: Και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι’ αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. “Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;”. Κι αναρωτιέσαι: Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. “Τι έχω κάνει λάθος;”. Τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια αύριο, φρόντισε να ενημερωθείς σήμερα.

Η ταυτότητα του συνεδρίου
Στο όνομα της επιστήμης επιχειρήθηκε να διοργανωθεί ένα συνέδριο ανδροκρατούμενο με ομιλητές περισσότερους ιεράρχες από γυναίκες και με σαφέστατο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο. Μια ματιά στο πρόγραμμα ομιλητών και στην ανακοίνωση του Συνεδρίου είναι αποκαλυπτική.

Όπως γράφει στο σημερινό της φύλλο η «Εφ.Συν.»: Μέσα στον τελευταίο ορυμαγδό νομοθετημάτων που περιορίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα στην εργασία αλλά ειδικά και τα δικαιώματα της γυναίκας/μητέρας στον διαλυμένο γάμο, στο συνέδριο για τη γονιμότητα κυριαρχούν το ράσο, η γραβάτα και -πολύ φοβούμαστε- ο θρήνος του «αγέννητου παιδιού».

Η ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής
Αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση του συνεδρίου «λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε» και ζητούν από την Πολιτεία «να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει την ενημέρωση του πληθυσμού, διαφυλάσσοντας τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις των γυναικών, ώστε να επιλέξουν και να επιδιώξουν την τεκνοποίηση όποτε και όπως οι ίδιες το επιθυμούν».

Πηγή: efsyn

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin