Αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις στους δρόμους του Κεραμεικού [ΒΙΝΤΕΟ]

Sharing is caring!

Ανατριχιαστικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις επιχειρησιακές ικανότητες της ελληνικής αστυνομίας, η οποία το μεσημέρι της Τρίτης, 23 Φεβρουαρίου, εμφανίστηκε στους γύρω δρόμους του Κεραμεικού προκαλώντας και τρομοκρατώντας -όπως καταγγέλεται και αποτυπώνεται από βίντεο- τον κόσμο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή έξω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο συμβάν σημειώθηκε στις 5 το απόγευμα όταν κάτοικοι μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς πίνανε καφέ take away στο τετράγωνο γύρω απ’ τα Κανάρια. Οι αστυνομικοί προπηλάκιζαν τον κόσμο για να διαλυθούν και για υποτιθέμενο έλεγχο.

Σχετικά με το δεύτερο συμβάν, δύο ώρες αργότερα, και ενώ ήδη αρκετοί αναστατωμένοι κάτοικοι βρίσκονταν στο πάρκο του Δημόσιου Σήματος (συμβολή Πλαταιών και Λεωνίδου) εμφανίστηκαν 12 περίπου μηχανές της αστυνομίας και εγκλώβισαν περί τα 20 άτομα ζητώντας τους δήθεν αναγνώριση στοιχείων.

Η παρουσία των αρχών συνεχίστηκε για τις επόμενες ώρες όπου κατέφθασαν σειρά περιπολικών οχημάτων και βαν της αστυνομίας χωρίς να δίνουν την παραμικρή εξήγηση για τους λόγους που κρατούσαν εγκλωβισμένους τους πολίτες στο σημείο.

Εν μέσω γενικής κατακραυγής από τον κόσμο που βρίσκονταν στο σημείο, οι αρχές προχώρησαν σε προσαγωγές πολιτών, οι οποίοι αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το περιστατικό έξω από τα Κανάρια περιγράφει και η Κίνηση Χειραφέτησης Αναπήρων «Μηδενική Ανοχή» σε ανάρτηση της στο Facebook, αναφέροντας ότι «τα περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας από την Ελληνική Αστυνομία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση».

«Το μεσημέρι της Τρίτης 23/2 δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίστηκαν σε γειτονιά του Κεραμικού και προπηλάκισαν αναίτια κόσμο. Όσοι και όσες αρνήθηκαν να απομακρυνθούν χτυπήθηκαν και οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ομονοίας. Πραγματοποιήθηκαν 4 προσαγωγές από τις οποίες οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.Ένας από τους συλληφθέντες ήταν στο σημείο μαζί με τον αδελφό του που είναι ανάπηρος και οδηγήθηκε μαζί του στο τμήμα. Ο αυτιστικός Π.Δ. βρίσκεται μαζί με τον κρατούμενο αδελφό του στο ΑΤ Ομονοίας και σε περίπτωση που η αστυνομία επιχειρήσει να τον απομακρύνει από τον κρατούμενο αδελφό του θα κινδυνέψει η ζωή του». Μάλιστα, παραθέτει και βίντεο που αποτυπώνει καρέ-καρέ το περιστατικό το μεσημέρι της Τρίτης.

Πηγή: The Press Project

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin