Αναδιπλούμενο 5G smartphone από την Huawei στο MWC

Sharing is caring!

Η Huawei επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι στα τέλη Φεβρουαρίου, στο MWC που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη, πρόκειται να παρουσιάσει αναδιπλούμενο smartphone που θα υποστηρίζει 5G δίκτυα.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του νέου 5G modem της εταιρείας, του Balong 5000, ο CEO της Huawei, Richard Yu, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα μετατρέποντας το event σε μία πρόωρη ανακοίνωση των όσων θα παρουσιαστούν στην Βαρκελώνη.

«Θα λανσάρουμε το παγκοσμίως πρώτο 5G smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη» ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Huawei, με την διευκρίνιση ότι η νέα συσκευή θα «φοράει» εκτός από το νέο 5G modem και την τελευταία πλατφόρμα Kirin 980. Ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε αν το foldable smartphone θα είναι το μόνο 5G που θα παρουσιαστεί ή αν θα υπάρχουν παρουσιάσεις και συμβατικών μοντέλων.

Σε ότι αφορά στο επίσημο σκέλος των ανακοινώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα, το Balong 5000 είναι το πρώτο single-chip και multi-mode 5G modem, δηλαδή θα μπορεί ένα μοναδικό modem chip να υποστηρίζει εκτός από δίκτυα 5G και τα προγενέστερα 2G, 3G και 4G. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι άλλες προτάσεις όπως το X50 modem της Qualcomm υποστηρίζουν μόνο 5G δίκτυα.

Σε σχέση με το ήδη υπάρχον (μόνο 5G) Balong 5G01 η νέα λύση της Huawei πέρα από τις ευρύτερες δυνατότητες διασύνδεσης προσφέρει μικρότερη κατανάλωση ενέργειας αλλά και μικρότερη καθυστέρηση, δηλαδή ελαχιστοποίηση του χρόνου μετάβασης μεταξύ 5G και άλλων δικτύων. Το Balong 5000 μπορεί να επιτύχει ταχύτητες σύνδεσης έως 4,6Gbps και 6,5Gbps download σε συνδέσεις mmWave 5G.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin