Απέδρασε από τις φυλακές Τίρυνθας ο «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Sharing is caring!

Απέδρασε το βράδυ της Πέμπτης από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο Γιάννης Μιχαηλίδης, που είχε γίνει γνωστός ως ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος».

Ο Μιχαηλίδης είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Για την ίδια υπόθεση είχε καταδικαστεί και ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος που επίσης κρατείται στις φυλακές της Τίρυνθας. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του, ενώ έρευνα για τις συνθήκες της απόδρασης διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Μιχαηλίδης,  το 2011 σημάδευε με ένα τόξο τη Βουλή, αρχικά είχε συλληφθεί  αλλά αφέθηκε ελεύθερος διότι, όπως ισχυρίστηκε, το τόξο ήταν ψεύτικο. Λίγες μέρες αργότερα συνελήφθη καθώς εντοπίστηκε γενετικό υλικό του σε γιάφκες της οργάνωσης στη Νέα Σμύρνη και στον Βόλο

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin