Αττική: Πλημμύρισαν κεντρικοί δρόμοι-Πάνω από 70 κλήσεις στην πυροσβεστική

Sharing is caring!

Μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία και στην Αττική. Ήδη μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 73 κλήσεις για κοπές δέντρων και αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων σε περιοχές γύρω από το κέντρο των Αθηνών και την Δυτική Αττική.

Εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος στις Τρεις Γέφυρες υφίσταται δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων στον Κηφισό, στο ρεύμα προς Λαμία. Εξαιτίας συσσωρευμένων υδάτων έχει διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία στην έξοδο του Κηφισού προς την οδό Αχαρνών, στο ρεύμα προς Πειραιά και στην ίδια συμβολή, στην οδό Αχαρνών προς Αθήνα, ενώ έχει προκληθεί δυσχέρεια στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Παρασκευή μεσημέρι και αύριο Σάββατο, σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Σήμερα Παρασκευή, από το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες.
  • Αύριο Σάββατο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων, ενώ οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των περιοχών που αναμένεται να εκδηλωθούν τα φαινόμενα, έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας και περαιτέρω κλιμάκωσης εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin