Αφιέρωμα της «Wall Street Journal» στον Πιτίνο και στον Παναθηναϊκό

Sharing is caring!

«Είδα πράγματα που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου»

Ο Ρικ Πιτίνο από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ απασχολεί τους συμπατριώτες του και στο πλαίσιο αυτό η «Wall Street Journal» έκανε αφιέρωμα στη ζωή του αμερικανού τεχνικού των «πράσινων» και τον «τριφύλλι». Ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος πετυχαίνει στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ τον ένα στόχο μετά τον άλλον – κατάκτηση του Κυπέλλου και πρόκριση στα playoffs της Euroleague – και γίνεται αντικείμενο συζήτησης στην πατρίδα του.

Σχετικό δημοσίευμα της «Wall Street Journal» τη Δευτέρα (8/4) γίνεται λόγος για μια διαφορετική March Madness του 66χρονου Hall Of Famer, ο οποίος αναφερόμενος στην νέα εμπειρία του στην Ευρώπη δηλώνει: «Εδώ είδα πράγματα που δεν έχω δει ποτέ ξανά στη ζωή μου».

Το αφιέρωμα υπογράφει ο δημοσιογράφος Τζόσουα Ρόμπινσον, ο οποίος στέκεται στα καπνογόνα στο ΟΑΚΑ αλλά και σε όσα έγιναν στο παρκέ, με την πρόκριση του «τριφυλλιού» στην οκτάδα της Euroleague.

Ο Ρικ Πιτίνο, εκτός των άλλων, μιλάει για τη ζωή του στην Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα. «Η ελληνική αλφάβητος είναι δύσκολη. Υπάρχουν τρία διαφορετικά “Ι”», υπογράμμισε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και συμπλήρωσε: «Η Euroleague είναι το κολεγιακό μπάσκετ με 30χρονους ενήλικες».

Στο σχετικό θέμα γίνεται αναφορά στη Θύρα 13 και το πιο γνωστό σύνθημά της, το «Χόρτο Μαγικό», με τον Πιτίνο να λέει για τους οπαδούς της ομάδας: «Αυτοί οι άνθρωποι θυσιάζουν πράγματα, για να έρθουν στους αγώνες μας. Δεν είναι σαν τον Τζακ Νίκολσον στην πρώτη σειρά των court seats στους Λέικερς».

Να αναφέρουμε πως ο δημοσιογράφος Τζόσουα Ρόμπινσον «μιλάει» στη ζωή του αμερικανού προπονητή των «πράσινων» μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο NCAA: «Τότε ο Πιτίνο άκουσε από τον GM των Μέμφις Γκρίζλις, Κρις Ουάλας, για μια πρόταση για δουλειά. Δεν ήταν από το ΝΒΑ, ένα μεγάλο ή ένα μικρό κολέγιο. Ήταν από κάπου που λεγόταν Παναθηναϊκός, το οποίο στα αυτιά του Πιτίνο θα μπορούσε να είναι ένα δείπνο στην Νέα Υόρκη. Ποτέ δεν πρόσεχε το μπάσκετ της Euroleague και δεν ήξερε πού ερχόταν».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin