Βίντεο Βαρουφάκη από τον Ιούλιο 2015: Ρε Αλέξη θυμάσαι γιατί ήρθα εδώ;

Sharing is caring!

Για τον δραματικό Ιούλιο του 2015 και ακολούθως την έξοδό του από την κυβέρνηση, μίλησε ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην τηλεόραση του Open.

Προβλήθηκε μάλιστα και βίντεο από το προσωπικό του αρχείο, το οποίο έστειλε στη σύζυγό του Δανάη στο οποίο στέκεται μπροστά στην κάμερα και της εξηγεί τι είπε στον Αλέξη Τσίπρα κατά την έξοδό του από το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός του πρότεινε να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας και να τοποθετηθεί ο κ. Τσακαλώτος στο Οικονομικών, αλλά εκείνος αρνήθηκε γιατί όπως αναφέρει εκείνο που τον ενδιέφερε ήταν το ζήτημα της μείωσης του χρέους και δεν τον ενδιέφερε τίποτε άλλο.

«Να πάρω το Οικονομίας για να έχω ένα υπουργείο, για να είμαι κι εγώ Υπουργός; Εγώ του λέω “Ρε Αλέξη θυμάσαι γιατί ήρθα εδώ; Γιατί μου ζήτησες να σε βοηθήσω σε αυτά τα θέματα. Και βουλευτής έγινα γιατί δεν ήθελα να είμαι δοτός υπουργός”», λέει ο κ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τα όσα λέει στην σύζυγό του ο πρώην πρωθυπουργός είπε επίσης στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν θα του συγχωρήσει ποτέ ότι «έδωσες τα πρωτογενή» και μάλιστα ερήμην του υπουργού Οικονομικών.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin