Βαρουφάκης: «Κυρία Κεραμέως, εσείς δεν έχετε περάσει ούτε απ έξω από την Οξφόρδη» [ΒΙΝΤΕΟ]

Sharing is caring!

Τη διδασκαλία του σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού επικαλέστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να αποδείξει στη Νίκη Κεραμέως πως δεν υπάρχει αστυνομία στα ΑΕΙ.

Σφοδρή επίθεση στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε από τη Βουλή ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που μεταξύ άλλων προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στα ΑΕΙ.

Από το βήμα της Βουλής, ο κ. Βαρουφάκης έστρεψε τα πυρά του στην κα Κεραμέως, τονίζοντας πως λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται πως μεγάλα πανεπιστήμια από χώρες του εξωτερικού φυλάσσονται από την αστυνομία.

«Σε ποιο κολέγιο του Κέιμπριτζ και της Οξφόρδης υπάρχει αστυνομία μέσα; Δεν υπάρχει αστυνομία. Κυρία Κεραμέως, εκτίθεστε, ψεύδεστε ασυστόλως και κατ’ εξακολούθηση, σας παρακαλώ» υπογράμμισε αρχικά ο κ. Βαρουφάκης.

Στη συνέχεια, τόνισε: «Εσείς δεν έχετε περάσει ούτε απέξω από την Οξφόρδη, εγώ έχω διδάξει στο Κέιμπριτζ και σας διαβεβαιώ πως υπάρχει υπηρεσία Πανεπιστημιακή που τους έχουν προσλάβει οι πανεπιστημιακές αρχές και λογοδοτούν στις αρχές».

«Δεν ακούτε ή δεν καταλαβαίνετε πως δεν ακούτε. Αποφασίστε, είστε κωφή ή δεν είστε αρκετά επιμελής εδώ μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου;» διερωτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin