Βορίδης για 80% θανάτων Covid-19 εκτός ΜΕΘ: Η ευθύνη είναι των γιατρών, «Συριζαίοι» αυτοί που αντιδρούν

Sharing is caring!

Τον ισχυρισμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζομάνη ότι για τους θανάτους από Covid-19 εκτός ΜΕΘ ευθύνονται οι γιατροί αναπαρήγαγε και ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Ο τελευταίος μάλιστα δεν έμεινε εκεί, αλλά χαρακτήρισε και τους γιατρούς που αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις Κοντοζαμάνη ως «Συριζαίους».

Κατά την πρωτολογία του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός χαρακτήρισε αθλιότητα τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του Β. Κοντοζαμάνη και κατ΄ επέκταση της κυβέρνησης περί επιλογής ασθενών σε σχέση με τη νοσηλεία σε ΜΕΘ. «Έχει δώσει ο κ. Κοντοζαμάνης ή κάποιος άλλος πολιτικός τέτοια οδηγία στο προσωπικό υγείας;» διερωτήθηκε και εκμυστηρεύτηκε ότι είχε την ατυχία να χάσει τους γονείς του και έναν ακόμα συγγενή την τελευταία τετραετία, με τους τρεις θανάτους να καταγράφονται εκτός ΜΕΘ. «Ουδείς εξ αυτών πέθανε σε ΜΕΘ. Όχι, όμως, επειδή το είπε κάποιος πολιτικός, αλλά γιατί αυτή ήταν η ενδεδειγμένη νοσηλεία σύμφωνα με τις αρχές της ιατρικής επιστήμης» ανέφερε.

Απαντώντας ο Κώστας Ζαχαριάδης ρώτησε τον Μ. Βορίδη αν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι νοσοκομειακοί γιατροί Θεσσαλονίκης που εξέδωσαν πύρινη ανακοίνωση εναντίον του Β. Κοντοζαμάνη. «Ναι» φέρεται να απάντησε εκτός μικροφώνου ο υπουργός Εσωτερικών. «Όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης είναι ΣΥΡΙΖΑ;» ρώτησε τον Μ. Βορίδη ο τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και υπενθύμισε την ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη για τα αίτια της έξαρσης του ιού στην Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και τα ψεύδη – όπως τα αποκάλεσε – που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στον ALPHA, ισχυριζόμενος πως δεν είχε στα χέρια του σχετικές εισηγήσεις.

«Οι γιατροί κάνουν μία δήλωση απέναντι στον υπουργό και λέτε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Γιατί αυτός ο κόσμος δεν έχει υπερωρίες, δεν έχει γάντια, έχει αρρωστήσει, άνθρωποι έχουν φύγει από την ζωή και θα έπρεπε να υποκλίνεστε σε αυτούς τους ανθρώπους. Κι όχι να λέτε ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Θα έπρεπε να τους σέβεστε» είπε ο κ. Ζαχαριάδης και επισήμανε πως ο Β. Κοντοζαμάνης θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. «Αυτό είναι πρόκληση για την κοινωνία. Εδώ, φάνηκε ότι δεν προετοιμάσατε την χώρα από άποψη ΜΕΘ. Καθυστερήσατε να κάνετε επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και η χώρα στην Βόρεια Ελλάδα βυθίστηκε στο πένθος. Κι αν δεν σοβαρευτείτε, η χώρα θα βυθιστεί στο πένθος και στη Νότια Ελλάδα» προειδοποίησε.

Ο υπουργός Εσωτερικών, κατά τη δευτερολογία του, επέμεινε στην αρχική του άποψη. «Τις αποφάσεις για το ποιος μπαίνει και ποιος δεν μπαίνει στις ΜΕΘ, τις παίρνουν οι γιατροί. Αυτό το αυτονόητο είπε ο κ. Κοντοζαμάνης. Τίποτε άλλο. Εσείς έχετε αντίθετη άποψη; Πρέπει να τις παίρνει κάποιος άλλος; Άρα, τις παίρνουν οι γιατροί κι εγώ λέω ότι πρέπει να μείνουν εκεί» συμπέρανε και κάλεσε όποιον έχει αντίθετη πληροφόρηση να μιλήσει με «ονόματα και διευθύνσεις». 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin