Βούτσης: Κάθε προσπάθεια για εκβιασμό σε βάρος κυβέρνησης και Βουλής θα πέσει στο κενό

Sharing is caring!

«Το είπε ο πρωθυπουργός και αισθάνομαι την ανάγκη να το επαναλάβω και εγώ από αυτό το βήμα. Δεν εκβιαζόμαστε και δεν μπορεί κανείς να μας εκβιάσει. Οποιαδήποτε προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά θα οδηγήσει και τους εμπνευστές της στο περιθώριο της δημοκρατίας μας» είναι το μήνυμα που επεφύλασσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας απόψε το βράδυ στην ολομέλεια.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είίχαν προηγηθεί σφοδρές τοποθετήσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης, με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τις επιστολές των έξι βουλευτών, με τις οποίες ζητούσαν να προσμετράται η ψήφος τους στη συμπολίτευση, σε ψηφοφορίες που δεν είναι ονομαστικές.

Υπογράμμισε ταυτοχρόνως, ότι αντίστοιχο ρόλο έχει και ο σχεδιασμός που επιχειρεί να εμφανίσει την κυβέρνηση «θεσμικά ανίσχυρη» και το Κοινοβούλιο «άχρηστο», για να επισημάνει πως για τα δύο ζητήματα — την κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Βουλής — υπάρχει το συνταγματικό δικαίωμα που μπορεί να ασκήσει η αντιπολίτευση καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας.

Όσο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τα όσα δήλωσε για την επιστολή του πρωθυπουργού, ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε: «Σας το λέω ευθύτατα. Εγώ στην πρόκληση και στην πρόσκληση, να στείλω πίσω την επιστολή, να λειτουργήσω αντιθεσμικά και να συνεργήσω εναντίον της πλειοψηφίας της Βουλής και εναντίον του πρωθυπουργού, δεν συναινώ και μάλιστα το θεωρώ και έσχατο θεσμικό ατόπημα το οποίο οδηγεί σε παραίτηση!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην κυβερνητική πλειοψηφία οι «έξι», όλες οι αντιδράσεις

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin