«Βόμβα» από τον καθηγητή Θωμαΐδη: «Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική»

Sharing is caring!

«Βόμβα» από τον καθηγητή Θωμαΐδη: «Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική» ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Θωμαϊδης κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική.


Όπως ανέφερε «η συγκέντρωση του ιού στα λύματα την προηγούμενη εβδομάδα είχε μια αύξηση της τάξης του 205%.

»Αυτή την απότομη αύξηση δεν θέλαμε να δούμε όπως είχαμε δει στο κύμα του Νοεμβρίου.

»Πριν 15 ημέρες η αύξηση ήταν της τάξης του 80% και ήταν η έναρξη ότι κάτι συμβαίνει, κι επιβεβαιωθήκαμε γιατί αυτή τη βδομάδα η αύξηση ήταν 205%».

Στην συνέχεια κι ερωτηθείς για το τι σημαίνει αυτό σε ό, τι αφορά τους φορείς του κορωνοϊού στην Αττική, ο κ. Θωμαΐδης τόνισε:

«Τα μοντέλα που υπολογίζουν τους πραγματικούς φορείς δίνουν μία εκτίμηση πάνω από 100.000 φορείς, αλλά αυτό έχει ιδιαίτερη αβεβαιότητα γιατί δεν γνωρίζουμε διάφορες παραμέτρους, όπως το αν ο ιός πολλαπλασιάζεται περισσότερο όσον αφορά τα μεταλλαγμένα στελέχη».

Στη συνέχεια, σχετικά με τον παράγοντα των ασυμπτωματικών, σημείωσε πως «είναι πάνω από 55%, κοντά στο 60%.

»Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε πόσο αυτό θα μεταφραστεί σε κρούσματα τις επόμενες ημέρες, αν κρίνουμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία θα δούμε τετραψήφιο νούμερο».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin