Βόμβα Λούλη για τουρισμό: Δεν είμαστε ασφαλιστική εταιρεία να αποζημιώνουμε εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Sharing is caring!

Τελευταία ανανέωση 18:35 | 23 Απρ. 2020

Χωρίς πυξίδα φαίνεται πως κινείται η κυβέρνηση στο ζήτημα του τουρισμού την ώρα που ο κλάδος ετοιμάζεται να βιώσει το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών. Κι αυτό γιατί μπορεί οι προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 80% πτώση στην τουριστική κίνηση αλλά και για κίνδυνο εκατοντάδων λουκέτων σε ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, όμως κανένα σχέδιο για την στήριξή τους δε φαίνεται να έχει εκπονηθεί.

Κάτι τέτοιο φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τις δηλώσεις και την παρουσία του γενικού γραμματέα Τουρισμού, Κώστα Λούλη, στην ΕΡΤ1 (δείτε εδώ στο 0:33 το σχετικό βίντεο). «Δεν είμαι προφήτης να σας πω τι θα λέμε μετά από ένα ή δυο μήνες» ήταν η ενδεικτική απάντηση του, όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Πρόσθεσε δε πως «πηγαίνουμε βήμα-βήμα επί του ζητήματος, βλέποντας και κάνοντας ουσιαστικά».

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για την ζημιά που θα υποστεί η τουριστική κίνηση στη χώρα μας, υποστήριξε ότι  «οι αισιόδοξες προβλέψεις είναι για μείωση 50%. Όμως κανείς δεν ξέρει αν μπορεί αυτό να επιτευχθεί γιατί και στο εξωτερικό έχουν πάθει ζημιά».

Διαβάστε επίσης: Το πιο δύσκολο καλοκαίρι του ελληνικού τουρισμού

Αίσθηση προκάλεσε πάντως ο κυνισμός με τον οποίοι αντιμετώπισε την έκκληση που απευθύνουν πολλές μεριές για οικονομική στήριξη εργαζομένων και επαγγελματιών του κλάδου, για τους οποίους ανέφερε χαρακτηριστικά καταλήγοντας: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες. Υπάρχουν επιχειρηματίες, παίρνουν τα ρίσκα και είναι μια χρονιά σαν έχει γίνει πόλεμος».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin