ΓΕΚ Τέρνα: Η Reggeborgh ενισχύει την συμμετοχή της, ως στρατηγικός επενδυτής

Sharing is caring!

Μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στον χώρο του κατασκευαστικού κλάδου: Ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh Invest B.V., που συνδέεται με την VolkerWessels έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση της συμμετοχής της στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ως στρατηγικός επενδυτής.

Οπως ανακοινώθηκε, η Reggeborgh θα αυξήσει τη συμμετοχή της στην ΓΕΚ Τέρνα, αποκτώντας το ποσοστό της York Capital, η οποία ελέγχει το 17% του εγχώριου ομίλου. Ετσι, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής η Reggeborgh Invest, που ελέγχει ήδη το 13% του ελληνικού ομίλου, θα αποκτήσει τον έλεγχο του 30% της ΓΕΚ Τέρνα.

Η Reggeborgh Invest είναι το επενδυτικό «όχημα» της ολλανδικής οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Η VolkerWessels συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017. Η Reggeborgh Invest έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.

Στην ανακοίνωσή της για την αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η ολλανδική εταιρία αναφέρει τα εξής:

«Η απόφασή μας να αυξήσουμε τη συμμετοχή μας ως μακροπρόθεσμοι επενδυτές στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. οφείλεται στην ιστορία της Εταιρείας, στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό και στην πορεία της, υπό την ηγεσία τα τελευταία χρόνια του Γιώργου Περιστέρη. Οφείλεται επίσης στην πίστη μας στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της Eταιρείας με την παρούσα Διοίκηση, την οποία με κάθε τρόπο θα στηρίξουμε, όπως και στη βαθιά εμπιστοσύνη μας στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin