Γεννηματά: Η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία έχει το όνομα Τσίπρας

Sharing is caring!

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από την Κοζάνη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά ενώ απηύθυνε προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες της χώρας «να δώσουμε μαζί τον αγώνα με το κίνημα αλλαγής για να γυρίσει σελίδα ο τόπος».

Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ότι έκανε τρεις μεγάλες ζημιές.

Εξήγησε ότι υπήρξαν παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα και ότι η κυβέρνηση «παρέδωσε το θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της «παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995».

Ανέφερε ότι χρειάστηκαν μόνο λίγες ημέρες από την κύρωση της συμφωνίας, «για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού» και υπενθύμισε ότι «είχαμε κάνει τις επισημάνσεις στην κυβέρνηση αλλά μας αγνόησαν όπως και την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού».

Αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την τελευταία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερτογάν, ανέφερε ότι όταν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση «μόνο νέα βάρη έρχονται για τον Ελληνικό λαό» και απεύθυνε προειδοποίηση «μην δεσμεύσετε τη χώρα στο τέλος της θητείας σας… Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, ούτε εμείς, ούτε ο Ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η κυβέρνηση προκάλεσε ζημιά αφού «αρνήθηκε την εθνική συνεννόηση, και χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό». Σε αρκετά υψηλούς τόνους τόνισε ότι «οι διχασμοί έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα», ότι δημοκρατική παράταξη «πάλεψε πάντα για να ενώσει τους Έλληνες με αποκορύφωμα η εθνική συμφιλίωση από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Γεννηματά που έκλεισαν τις πληγές του εμφυλίου»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για το πλήγμα που έχει υποστεί ο κοινοβουλευτισμός με βουλευτές που εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση και κόμματα που διαλύονται αφού οι βουλευτές τους αλλάζουν κόμμα. Εξήγησε ότι αυτά τα φαινόμενα «είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί» ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο πρωθυπουργό λέγοντας ότι η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία έχει το όνομα Τσίπρας. Και κατέληξε λέγοντας ότι είναι «βαρίδι της αριστεράς, βαρίδι για τη χώρα»

Κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες των ευρωεκλογών να ενισχύσουν την προοδευτική ριζοσπαστική ατζέντα που βάζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, «να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία και το φασισμό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Με τον Βέμπερ και τον Ορμπαν» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Στα ζητήματα της οικονομίας άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην Κυβέρνηση μιλώντας για «ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ», όσο και στην ΝΔ πού «πρεσβεύει την ασυδοσία της αγοράς».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ με «μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλους ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις». Για τον ρόλο του δημόσιου τομέα και του κράτους δήλωσε ότι «θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο, με κανόνες, φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις και όχι ως λάφυρο που το αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ως εχθρό η ΝΔ».

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών σημείωσε η κα Γεννηματά είναι «ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια για την χώρα» και κάλεσε τους δυτικομακεδόνες αλλά και τους πολίτες της Κοζάνης «να ξεκινήσουμε τη μεγάλη ανατροπή υπέρ του Κινήματος Αλλαγής σε όλες τις κάλπες που έρχονται το 2019».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin