Γερμανική δημοσκόπηση αποκαλύπτει: Ποιος είναι ο καταλληλότερος διάδοχος της Μέρκελ

Sharing is caring!

Η επιλογή υποψήφιου καγκελάριου για τη Χριστιανική Ένωση αναμένεται το νωρίτερο στο τέλος Μαρτίου, έπειτα από διαβουλεύσεις των δύο κομμάτων που την απαρτίζουν (των CDU και CSU).

Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ θεωρείται καταλληλότερος ως υποψήφιος Καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε μετά την εκλογή του Αρμιν Λάσετ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).

Στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar για λογαριασμό του Ομίλου Funke, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Ζέντερ έχει καλύτερες πιθανότητες ως υποψήφιος Καγκελάριος, ενώ υπέρ μιας υποψηφιότητας του κ. Λάσετ τάσσεται μόλις το 21%.

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα της επιστολικής ψήφου των 1.001 συνέδρων του CDU, οι οποίοι το προηγούμενο Σάββατο εξέλεξαν -με ηλεκτρονική ψήφο- τον κ. Λάσετ ως τον διάδοχο της Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ στο κόμμα. Σε αυτή την ψηφοφορία οι σύνεδροι έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μόνο υπέρ ή κατά του νικητή και η προσοχή εστιάζεται στο ποσοστό στήριξης που θα λάβει.

Η επιλογή υποψηφίου Καγκελάριου για τη Χριστιανική Ένωση αναμένεται το νωρίτερο στο τέλος Μαρτίου, έπειτα από διαβουλεύσεις των δύο κομμάτων που την απαρτίζουν (των CDU και CSU).

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin