Γιατί το Zonars της Βουκουρεστίου αλλάζει όνομα έπειτα από 80 χρόνια ιστορίας

Sharing is caring!

Έπειτα από 80 χρόνια ιστορίας, το Zonars της οδό Βουκουρεστίου αλλάζει το όνομα του σε Athénée. Η ανακοίνωση του ομίλου PANAS SOPHISTICATED HOSPITALITY σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του ιστορικού καφέ έχει τίτλο «Η αλήθεια πίσω από το όνομα Ζonars: Διότι, όπως φαίνεται τελικά, ένα εστιατόριο, δεν είναι το όνομα του, αλλά η ιστορία του» και αναφέρει αναλυτικά:

«Ως όμιλος PANAS SOPHISTICATED HOSPITALITY, αναλάβαμε το 2015 από τη διαχειρίστρια εταιρεία του γνωστού Μεγάρου City Link,  την ευθύνη και το προνόμιο να αναβιώσουμε την καθημερινή αστική ευτυχία, που είναι άρρηκτα δεμένη με αυτό το εστιατόριο και το συγκεκριμένο σημείο και να την αναδείξουμε ως ευκαιρία για να μπει και πάλι στον χάρτη της Αθήνας και στο ταλαιπωρημένο κέντρο της. Πίσω από τα εμβληματικά παράθυρα στη λεωφόρο Πανεπιστημίου και στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου δημιουργήθηκε ένας φιλόξενος χώρος με lobby, εστιατόριο, και ένα μεγάλο μπαρ για μικρές αποδράσεις, που σέβονται τη γοητεία, που κρύβει η πόλη μας και η έντασή της.

Ο χώρος λειτουργούσε ήδη πριν το 2015 με το όνομα, που ανήκει στην ιστορία του. Ένα όνομα, που για κάθε Αθηναίο σήμαινε αποκλειστικά και μόνο «το εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας». Μερικές φορές, όμως, τα ονόματα χάνουν τη σημασία τους. Και μερικές φορές οι χώροι αποσυνδέονται από τα ιστορικά τους ονόματα. Έτσι μετά από πολυετείς δικαστικές διενέξεις η διαχειρίστρια εταιρεία του Μεγάρου City Link, δεν θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το όνομα Zonars, αφού είχε ανακηρυχθεί διατηρητέα μόνο η χρήση του χώρου και όχι του ονόματος.

Το όνομα κερδήθηκε τελικά στα δικαστήρια από εταιρεία που εδρεύει σε άλλο σημείο της Αθήνας.

Γι’ αυτό το λόγο, το όνομα στα παράθυρά μας αλλάζει. Η μεγάλη μας τύχη είναι, πως από την στιγμή που αναλάβαμε αυτόν το χώρο, μαζί με τους χώρους στη στοά Σπυρομήλιου στο City Link, που σήμερα στεγάζουν το εστιατόριο Ilios και το Salon de Bricolage, χιλιάδες καινούριοι φίλοι μας συστηθήκατε από την πρώτη ημέρα που ανοίξαμε τις πόρτες μας. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να συστηθούμε κι εμείς από την αρχή με τον τρόπο, που αξίζει στην βαθιά προσωπική μας σχέση.

Το όνομα Athénée, το νέο όνομα του χώρου, ταιριάζει σε αυτό το κεντρικό lobby της Αθήνας. To Athénée κατάφερε να ξαναδώσει στην Αθήνα την αστική της αίγλη συγκεντρώνοντας τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι το στέκι της πόλης και γράφει την καινούργια λαμπρή του ιστορία.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin