Για ποιες επιχειρήσεις ισχύει η παράταση της αναστολής των συμβάσεων μέχρι το τέλος του Μάη

Sharing is caring!

Την παράταση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων έως 31 Μαΐου προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς σήμερα 30 Απριλίου λήγει η πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου, για όσες επιχειρήσεις τέθηκαν εκτός λειτουργίας με κρατική εντολή, στις 13 Μαρτίου.

 Η παράταση θα αφορά τόσο τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με εντολή δημόσιας αρχής και για όσο διάστημα αυτό ισχύει, όσο και αυτές που πλήττονται βάσει των ΚΑΔ που όρισε το υπουργείο Οικονομικών, όχι όμως για 45 ημέρες αλλά για 30, ήτοι έως το τέλος Μαΐου.

Παράλληλα, κι όπως φωτογραφίζεται από το κυβερνητικό σχέδιο «Γέφυρα Ασφαλείας», που προβλέπει κλιμακωτή άρση των περιοριστικών μέτρων για μια σειρά από οικονομικές -και όχι μόνο- δραστηριότητες, στις επιχειρήσεις που ανοίγουν θα επιβάλλεται όριο στον ελάχιστο αριθμό των εργαζόμενων που επαναφέρουν στην απασχόληση. Συγκεκριμένα, η νέα ΠΝΠ θα προβλέπει ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επαναφέρουν κατ’ ελάχιστον σε ενεργή απασχόληση το 50% των εργαζομένων τους.

Στην πρώτη φάση, από την ερχόμενη Δευτέρα, βάσει των κυβερνητικών υπολογισμών, αναμένεται να επανέλθουν στην εργασία 68.528 εργαζόμενοι και επαγγελματίες, περίπου το 10% του συνόλου που επηρεάστηκε απ’ την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, θα δίνεται και η δυνατότητα μερικής ή ολικής άρσης της αναστολής των συμβάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Θα μπορεί δηλαδή ο εργοδότης που έχει θέσει εκ νέου τον εργαζόμενό του σε αναστολή σύμβασης για 30 ημέρες, να τον επαναφέρει στην εργασία, οριστικά ή για κάποιες ημέρες, κατά τις οποίες εκτιμά πως θα έχει αυξημένες ανάγκες.

Η ειδική αποζημίωση που θα δικαιούται ο εργαζόμενος του οποίου η σύμβαση θα τεθεί εκ νέου σε αναστολή εκτιμάται ότι θα «κλειδώσει» στα 533 ευρώ, εφόσον η σύμβαση παγώσει για συνολικά 30 ημέρες. Εάν υπάρξει μερική ή πλήρης άρση της αναστολής, τότε θα λάβει από το κράτος το αναλογικό ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες που η σύμβαση εργασίας του θα είναι «παγωμένη». Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, εκτιμάται ότι θα είναι αντίστοιχη με αυτήν που ίσχυσε κατά την πρώτη φάση, με τις δηλώσεις των εργοδοτών και τις αντίστοιχες αιτήσεις των εργαζόμενων.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin