Δίκη Ρουβίκωνα: Απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως

Sharing is caring!

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη των δυο μελών του Ρουβίκωνα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, που κατηγορούνται για την ανθρωποκτονία 36χρονου Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών, τον Ιούνιο του 2016, στα Εξάρχεια.

Kατά την αγόρευσή της εισαγγελέας της έδρας, πρότεινε την απαλλαγή των Καλαϊτζίδη και Ματαράγκα.

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία, είχε κάνει λόγο για πολιτική δίωξη, στην οποία ενεπλάκησαν αστυνομικοί.

«Επί έναν χρόνο και επτά μήνες εκκρεμεί αν θα πάμε ισόβια εγώ και ο Νίκος. Ζούμε με τον κίνδυνο ότι ανά πάσα στιγμή θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στη φυλακή. Εμείς δεν θα κάναμε ποτέ εκτέλεση. Έχουμε κάνει 400 δράσεις και δεν έχει πειραχτεί ένας άνθρωπος» ανέφερε ο Γ. Καλαϊτζίδης, προσθέτοντας ότι ο Ρουβίκωνας «εξέθετε την ΕΛ.ΑΣ. όταν έκανε συμβολικές δράσεις σε κτήρια που είχαν υψηλή αστυνομική φύλαξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη, στην οποία ενεπλάκησαν συγκεκριμένοι αστυνομικοί και μάρτυρες κατηγορίας» υποστήριξε.

Για σκευωρία μίλησε ο συγκατηγορούμενός του Νίκος Ματαράγκας, ο οποίος κατηγορείται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας.

«Οι μάρτυρες κατηγορίας ήταν εκείνη την περίοδο κρατούμενοι και κατηγορούμενοι για εμπορία ναρκωτικών. Τους χαλάγαμε τις δουλειές, γι’ αυτό μας κατηγόρησαν. Αυτή η δικογραφία φτιάχτηκε για να χτυπήσουν τον Ρουβίκωνα, αλλά θα πω ότι είναι γελασμένοι όποιοι θεωρούν ότι με τέτοιου είδους διώξεις θα σταματήσουν το αγωνιστικό κίνημα, είτε είναι ο Ρουβικωνας, είτε οι κομμουνιστές, είτε οι αντιφασίστες».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin