Δείτε τη σύζυγο τραπεζίτη έκανε ψώνια 700.000 ευρώ σε… ένα απόγευμα

Sharing is caring!

Κατάφερε να ξοδέψει 700.000 ευρώ μέσα σε ένα απόγευμα! Πρόκειται για την Ζαμίρα Χατζίγιεβα, σύζυγο του τραπεζίτη Τζαχανγκίρ Χατζίγιεβ από το Αζερμπαϊτζάν, η οποία συνόδευσε τον άνδρα της στο Λονδίνο και προκειμένου να σπάσει την ανοία της είπε να πεταχτεί για… τίποτα ψώνια.

«Οπλισμένη» με τις κάρτες του πάμπλουτου συζύγου της η κ. Χατζίγιεβα κατάφερε να ξοδέψει το παραπάνω ποσό σε εμπορικό κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, δίνοντας… 34.000 μόνο για σοκολάτες!

Συνολικά, τα τελευταία χρόνια η κυρία σκόρπισε 6,5 εκατ. ευρώ σε κοσμήματα Boucheron και Cartier και εξαψήφια ποσά σε πολυτελείς οίκους μόδας όπως Dennis Basso, Celine, Fendi και Christian Dior.

Η 55χρονη είναι σύζυγος του τραπεζίτη του Αζερμπαϊτζάν που βρίσκεται στη φυλακή, μετά από έλεγχο της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA), όταν τέθηκε σε ισχύ ο λεγόμενος νόμος κατά της διαφθοράς στη χώρα πέρυσι.

Ο νόμος αυτός, επιτρέπει στις Αρχές να κατάσχουν και να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά στοιχεία πλούσιων αλλοδαπών που δεν μπορούν να αποδείξουν την προέλευση των χρημάτων τους.

Η σύζυγος Χατζίγιεβα βρέθηκε στο επίκεντρο δύο ερευνών τον Οκτώβριο όταν ούτε εκείνη ούτε ο άνδρας της μπορούσαν να εξηγήσουν πώς κατάφεραν να αγοράσουν ένα σπίτι αξίας 13 εκατ. ευρώ στο Νάιτσμπριτζ και μία λέσχη γκολφ 12 εκατ. ευρώ στο Άσκοτ.

Οι συναλλαγές που συνδέονται με τρεις κάρτες επιβράβευσης των Harrods και 35 πιστωτικές κάρτες που εκδίδονται από την τράπεζα του συζύγου της, εκτείνονται σε… 95 σελίδες!

Τα χώνια της κυρίας τραπεζίτου όμως έχουν και συνέχεια. Ξόδεψε 4,5 εκατ. ευρώ σε κοσμήματα Boucheron, 2 εκατ. σε ρολόγια και κοσμήματα Cartier και πάνω από 1 εκατ. στο τμήμα παιχνιδιών του Harrodsιαστών.

Η σοκολάτα που αγόρασε για 34.000 ευρώ ήταν της βελγικής γκουρμέ αλυσίδας Godiva ενώ σε άλλη περίπτωση έδωσε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ σε κρασί και αναψυκτικά! Σε μια άλλη, ξεπέρασε τις 2.400 ευρώ σε κρασί και οινοπνευματώδη, με τη … μία!

Ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος της κρατικής Διεθνούς Τράπεζας του Αζερμπαϊτζάν από το 2001 έως την παραίτησή του το 2015 και καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκισης για απάτη και υπεξαίρεση.

Η Χατζίγιεβα δεν εμπλεκόταν στα εγκλήματα του συζύγου της και έτσι έλαβε άδεια παραμονής επ’ αόριστον στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015, αλλά τώρα αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο έκδοσης στο Αζερμπαϊτζάν για καταγγελίες περί υπεξαίρεσης.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin