ΔΕΗ: Έως τον Μάιο η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες

Sharing is caring!

Την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού πώλησης των λιγνιτικών μονάδων σε Μελίτη Φλώρινας και Μεγαλόπολη Αρκαδίας προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

«Πρόκειται για μία οικονομική, επιχειρηματική, συναλλαγή και δεν χρειάζεται δραματοποίηση. Ο στόχος μας να πωληθούν οι λιγνιτικές μονάδες, παραμένει» δήλωσε, λίγες ημέρες μετά την αποτυχία ολοκλήρωσης του σχετικού διαγωνισμού.

Ο επικεφαλής της Επιχείρησης, στο περιθώριο της ετήσιας εκδήλωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Ηλεκτρικού Ρεύματος από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΗ «πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού» και ότι «σύντομα θα έχουν επιλυθεί οι βασικές εκκρεμότητες».

Ερωτηθείς για το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η επαναπροκήρυξη, εκτίμησε ότι οι σχετικές διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι. Είμαστε σε θέση και έχουμε ξεκινήσει συγκεκριμένες ενέργειες. Με άλλο κλίμα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε επιπλέον, ότι «η ΔΕΗ θέλει να πωληθούν αυτές οι μονάδες για να στραφούμε πιο αποφασιστικά προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

«Ο λιγνίτης χρειάζεται για τη χώρα, είναι απαραίτητος, αλλά δεν μπορεί και ούτε θέλει η ΔΕΗ μόνη της να διαχειρίζεται τη λιγνιτική παραγωγή. Είμαστε ευθυγραμμισμένοι, από αυτή την άποψη, με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πιστεύουμε ότι είδε ότι κάναμε ό,τι ήταν δυνατό, σε δύσκολες συνθήκες, να πωληθούν οι μονάδες» εξήγησε, μεταξύ άλλων.

Και κατέληξε: «Προφανώς δεν ήταν δυνατόν να τις χαρίσουμε ή να αποδεχτούμε όρους που κάποιοι θα έπαιρναν περισσότερα στην πορεία απ’ αυτά που θα μας έδιναν».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin