Δεν βγαίνει τίποτε στον Τσίπρα

Sharing is caring!

Με την ενσωμάτωση του… Στέφανου Τζουμάκα, στο Γαλάτσι, στον… «Πράσινο ΣΥΡΙΖΑ» (όπως τον βάφτισε) ολοκληρώθηκε η υποτιθέμενη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία) για μετάλλαξη του κόμματος σε… σοσιαλδημοκρατικό. Ολα όμως τα κεφάλαια που άνοιξε η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Και εξηγούμαι…

 Το Σκοπιανό άφησε πληγές. Η διάλυση της ΝΔ δεν επήλθε. Αντιθέτως, το κόμμα του κ. Τσίπρα οδεύει σε μονοψήφια ποσοστά στη Βόρεια Ελλάδα.

 Η προσέγγιση με τον Ιερώνυμο που είχε επιχειρηθεί χάθηκε στους μισθούς των κληρικών.

 Οι παροχές εξανεμίστηκαν, αφού οι πολίτες εισπράττουν τα λεφτά και συνεχίζουν να μουντζώνουν την κυβέρνηση.

 Η Novartis κατά τα φαινόμενα οδηγείται σε ψιλοφιάσκο, καθώς δεν βρέθηκε τίποτε ώστε να σύρουν κάποιον ή κάποιους, έστω με το ζόρι, σε δίκη.

 Επιχείρησε να ρυθμίσει 300.000 δάνεια αλλά δεν του βγήκε, με αποτέλεσμα να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων.

 Δεν βρίσκει ούτε έναν υπουργό να βάλει στο ευρωψηφοδέλτιο, οι περισσότεροι του είπαν «Οχι» και του γύρισαν την πλάτη. Οπότε τι απομένει τώρα για τον κ. Τσίπρα; Οι εκλογές και μόνον. Το σφιχταγκάλιασμα με το ποινικό ΠαΣοΚ, όπως λέει και ένας φίλος, μόνο ζημιές θα φέρει παρά το όφελος που προσδοκά ο κ. Τσίπρας.

Μπουρδολογήματα και σπουδαιολογήματα

Ετσι εξηγείται το μεγάλο άγχος του Αλέξη Τσίπρα και της παρέας του για τα ΜΜΕ. Αυτά που θεωρούσε εξωνημένα και περιορισμένης επιρροής, τώρα βρίσκονται ξανά στο κέντρο της διεκδίκησής τους. Απαξίωνε τότε τα Μέσα. Τον θυμάμαι να απαριθμεί σε διάφορες φάσεις από το 2012 ως το 2015 πόσο χαμηλή ήταν η θεαματικότητα του Mega και να επιχαίρει για αυτό. Υπερασπιζόταν τα social media και τα τρολ του και όλοι θυμούνται την επίδειξη που έκανε με αυτά στα υπόγεια της Κουμουνδούρου. Υπάρχει άλλωστε και μάρτυρας που δεν είναι άλλος από τον Στ. Θεοδωράκη και η ξενάγηση που έγινε προ εκλογών στα άδυτα της Κουμουνδούρου…

Και τώρα που σφίγγουν τα γάλατα (που λέει και ο σοφός λαός), άλλαξε πάλι και βάζει ξανά τα ΜΜΕ στο στόχαστρό του. Τα επαναφέρει στο προσκήνιο, ως τον μεγάλο εχθρό, εμπόδιο στον δρόμο του. Τα θεωρεί σπουδαία και τρανά, με επιρροή μεγάλη, και καταγγέλλει τους ιδιοκτήτες τους γιατί, απλούστατα, τα θέλει όλα δικά του.

Την Κυριακή, στο Γαλάτσι, υπήρξε ένας παροξυσμός. Οι Βούτσης, Ραγκούσης, Σκουρλέτης ωσάν να ήταν συνεννοημένοι μεταξύ τους ξεσπάθωσαν εναντίον των ΜΜΕ που δεν τους υπηρετούν. Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, όσο κυνικό κι αν φαίνεται. Την ώρα που εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά πόσες γονυκλισίες έχουν κάνει για να δουν το ονοματάκι τους και τη… σπουδαιολογία τους στις στήλες των εφημερίδων μας. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.

Ο Λυκούδης, ο Θεοχαρόπουλος και οι αποκαλύψεις

Αποκαλυπτικό είναι το παρασκήνιο που περιγράφει ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης σχετικά με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και το προσωπικό παιχνίδι που έπαιξε. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΜΕΤΑρυθμιστών της Αριστεράς, μετά τις αποχωρήσεις του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής έγιναν συναντήσεις προκειμένου να συγκροτηθεί ένας νέος φορέας, να γίνει μια Νέα Αρχή. Πήρε μέρος και ο Θεοχαρόπουλος στη συνάντηση αλλά την επόμενη ημέρα ανακοίνωσε την αυτόνομη κάθοδό του στις ευρωεκλογές. «Βεβαίως όλοι γνωρίζαμε ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα τέτοιας επιλογής, γιατί και η αμετροέπεια έχει όρια» λέει ο Λυκούδης και συνεχίζει: «Ηταν φανερό ότι το πραγματικό κίνητρο της συμμετοχής της ΔΗΜΑΡ στη Νέα Αρχή, όπως και άλλες παρουσίες εδώ ή εκεί, δεν ήταν άλλο από την επιδίωξη, μέσα από έναν γενικότερο πολιτικό «θόρυβο», της πολιτικής επιβίωσης του σχήματος και στελεχών του».

Να μπαίνεις σε πούλμαν και να βλέπεις τον… Τζουμάκα

Χαμός έγινε από το Σάββατο στα social media με τους μεταφερόμενους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ που έφτασαν στο Γαλάτσι με τουλάχιστον 80 λεωφορεία. Τα μηνύματα που γράφτηκαν ειδικά στο Twitter προκάλεσαν πολύ γέλιο. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν αυτά που λένε: «Να μπαίνεις σε πούλμαν για να δεις τον Τζουμάκα» και «Καταφέρατε με πούλμαν να γεμίσετε το στάδιο που γέμισε ο Αδωνις»… Μικρός καημός είναι αυτός;

Σχόλια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin

shares