Διαρροή εικόνων για τα Huawei P30 και P30 Pro με την κάμερα στο επίκεντρο

Sharing is caring!

Τα επίσημα renders των P30 και P30 Plus, των επόμενων ναυαρχίδων της Huawei, διέρρευσαν αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για το σύστημα καμερών των smartphones της κινεζικής εταιρείας.
Οι εικόνες των συσκευών διέρρευσαν στην γερμανική ιστοσελίδα WinFuture επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά μια σειρά από φήμες που κυκλοφορούσαν στο Διαδίκτυο σχετικά με τα χαρακτηριστικά των επόμενων ναυαρχίδων της κινεζικής εταιρείας.

Καταρχήν, σύμφωνα με την ανάρτηση, φαίνεται ότι τα P30 και P30 Pro θα κρατήσουν επαφή με το «παραδοσιακό» design που έχει υιοθετήσει η Huawei τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά σε επίπεδο σχεδίασης φαίνεται ότι η εγκοπή (notch) στο επάνω τμήμα της οθόνης θα διατηρηθεί μεν αλλά με πολύ μικρότερο μέγεθος, παίρνοντας ουσιαστικά το σχήμα «σταγόνας» (drop).

Αυτό ίσως σημαίνει ότι η εταιρεία θα εγκαταλείψει (για τις συγκεκριμένες συσκευές) την μέθοδο της αναγνώρισης προσώπου αντικαθιστώντας την με έναν σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος τοποθετημένο εντός της οθόνης, κατά τα πρότυπα του Mate 20 Pro. Η συγκεκριμένη λύση φαίνεται ότι θα βοηθήσει τους σχεδιαστές της Huawei να εξαλείψουν τα άνω και κάτω περιθώρια οθόνης, «μεγαλώνοντας» ουσιαστικά την οθόνη. Επιπρόσθετα, το P30 Pro φαίνεται να αποκτά περισσότερη κυρτότητα στις πλευρές της οθόνης.

Σε επίπεδο καμερών, το βασικό μοντέλο P30 δείχνει να υιοθετεί σύστημα κάμερας τριών φακών σε κάθετη διάταξη. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Android Headlines η συσκευή θα υιοθετεί και τον αισθητήρα Time-of-Flight (ToF), ακριβώς κάτω από την διάταξης των φακών, ο οποίος θα προσδίδει περισσότερες δυνατότητες τρισδιάστατης απεικόνισης.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα με την περίπτωση του P30 Pro, το οποίο φαίνεται να διαθέτει σύστημα κύριας κάμερας αποτελούμενο από τέσσερις φακούς, τοποθετημένους και εδώ σε κάθετη διάταξη, με την εξαίρεση του ενός αισθητήρα που φαίνεται να βρίσκεται παραπλεύρως. Αναλυτές της αγοράς αναμένουν ότι η Huawei θα κάνει την έκπληξη φέρνοντας την ικανότητα υβριδικού ζουμ 10x μέσω του τηλεσκοπικού φακού.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι διαρροές στο WinFuture αλλάζουν λίγο τα δεδομένα αφού ανάλογες διαρροές από κατασκευαστές θηκών προστασίας για κινητά εμφάνιζαν ελαφρώς διαφορετικό design για τα Huawei P30 και P30 Pro. Σε κάθε περίπτωση οι δύο συσκευές αναμένεται να πλαισιώνονται από μία ακόμη εκδοχή, πιο ελαφρά εξοπλισμένη, πιθανότατα το μοντέλο P30 Lite. Η τριάδα των συσκευών θα παρουσιαστεί επίσημα σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας στο Παρίσι, την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin