Διορισμοί Άδωνι εν μέσω πανδημίας: Από την «παρέα του ΚΕΕΛΠΝΟ» στην Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας

Sharing is caring!

Τελευταία ανανέωση 11:52 | 26 Μαρ. 2020

Χρόνο και χώρο βρήκε εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ώστε να διορίσει ένα ακόμη άτομο από το «αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ» – μέλη του οποίου είτε ελέγχονται, είτε διώκονται για διάφορα σκάνδαλα – σε νευραλγική για την εποχή θέση.

Συγκεκριμένα μετά τους διορισμούς Θεοδωράτου, Θεοφιλάτου και άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης με απόφαση του στις 9 Μαρτίου που δημοσιεύεται σε ΦΕΚ στις 18 Μαρτίου τοποθετεί την Χρυσούλα Λυρή ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας του Υπουργείου Υγείας (ΕΚΑΠΥ).

Πρόκειται για τον κεντρικό φορέα που διενεργεί και ελέγχει τους διαγωνισμούς και εν γένει τις προμήθειες στα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Δηλαδή η θέση είναι νευραλγική τόσο γενικά, όσο και ειδικά στην συγκεκριμένη συγκυρία.

Το ΦΕΚ διορισμού:

Όπως γράφει το Documento, η Χρυσούλα Λυρή, κατείχε τη θέση της νομικής συμβούλου του ΚΕΕΛΠΝΟ όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και κουμπάρα πέρα από στενή φίλη με την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (επίσης διορισθείσα ως μετακλητή από τον Άδωνι Γεωργιάδη), σύζυγο του Σταμάτη Πουλή. Το ζεύγος διώκεται για υποθέσεις του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ, μεταξύ άλλων αυτής των παράνομων προσλήψεων επί υπουργίας Γεωργιάδη.

Τη Λυρή κατονόμασε ως μέλος της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» μαζί με τους Πουλή, Θεοφιλάτου, Πολύζου, Οικονόμου και άλλους, και ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία το 2018.

Όπως κατέθεσε τότε ο αν. υπουργός, στην πολυσέλιδη καταγγελία υπήρχαν στοιχεία για 894 συμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ με ΜΜΕ την περίοδο 2013 – 2014. Τα στοιχεία είχαν αντλήθηκαν από Η/Υ υπαλλήλων του Κέντρου και ήταν προϊόν της «κρυφής» λίστας, που σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Πολάκη, κάποιοι εσκεμμένα απέκρυπταν, στοχεύοντας στη μη αποκάλυψη του «μαύρου» λογαριασμού του Κέντρου μέσω του οποίου διεκπεραιωνόταν το ξέπλυμα βρώμικου πολιτικού χρήματος.

Σύμφωνα με τον ανώνυμο αποστολέα, η λίστα εμπεριέχει συμβάσεις που σύναψε ο πρώην «ισόβιος» διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, με διάφορα ΜΜΕ υπαρκτά ή μη. Αφορμή για να προωθήσει τα στοιχεία αυτά στον αν. υπουργό ήταν η προσπάθειά του τελευταίου για τον εξορθολογισμό του «αμαρτωλού οργανισμού που για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως σπόνσορας του εκάστοτε υπουργού Υγείας και φέουδο μιας παρέας, η οποία περιελάμβανε τον Πουλή, την Θεοφιλάτου, την Λυρή, την Οικονόμου και άλλους πολλούς».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin