Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Τι κατέθεσαν Φλώρος και Αντωνόπουλος

Sharing is caring!

Με την κατάθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, συνεχίστηκε η δίκη για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο μάρτυρας, που ανέβηκε στο βήμα μετά τον επιχειρηματία ‘Αρη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί ως εντολέας στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου το 2014, υποστήριξε πως είχε έρθει σε σε επαφή με το νυν κατηγορούμενο για την δολοφονία Ζαφειρόπουλου και θεωρούμενο αρχηγό της αποκαλούμενης «μαφίας των φυλακών», ώστε να μάθει ποιος κρυβόταν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του: «ήθελα να μάθω την αλήθεια, ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Και ο διάβολος να με καλούσε θα πήγαινα. Φαντάζεστε πως δεν θα ρώταγα ποιος το έκανε και γιατί;» είπε ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ.

Ο Αντωνόπουλος με την κατάθεσή του απάντησε σε όσα ανέφερε νωρίτερα ο Φλώρος, αμφισβητώντας όσα είπε ο επιχειρηματίας: «ακούσατε φαντάζομαι πως εγώ και οι δικηγόροι μου ελέγχουν τους Αλβανούς» είπε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο επιχειρηματίας ήταν αυτός που είδε στην φυλακή τον συνήγορό του και του διεμήνυσε πως αν καταδικαστεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας «δεν έχει να χάσει τίποτα», φράση που κατά τον μάρτυρα «ήταν σαφής απειλή για την ζωή μου..Είχε προσδιοριστεί η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας μου, όταν γινόταν αυτός ο διάλογος».

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τον Μάιο του 2017 ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του ζήτησε να συναντηθούν. «Του εξέφρασα την ενόχλησή μου που ανέλαβε την υπεράσπιση του δολοφόνου του συναδέλφου του, μου είπε ότι το κάνει διότι είναι απόλυτα πεπεισμένος πως ο Φλώρος είναι αθώος. Συναντηθήκαμε στο γραφείο ενός εκ των δικηγόρων μου. Εκεί ο Ζαφειρόπουλος δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος ότι ο Φλώρος θα αθωωθεί  για την  απόπειρα ανθρωποκτονίας μου και ανέφερε ότι τον ενδιαφέρει μόνο το θέμα διαιτησίας για τη διαμάχη της Energa με τον ΛΑΓΗΕ».

Νωρίτερα ο Φλώρος είπε στην κατάθεση του πως στην φυλακή συχνά «έρχονταν διάφοροι Αλβανοί και μου έλεγαν δώσε 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά χωρίς απειλές, γι΄ αυτό δεν το λάμβανα σοβαρά υπόψη», φράση που προκάλεσε αντίδραση ενός εκ των κατηγορουμένων Αλβανών που φέρεται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου: «Λέει ψέματα. Έχει δέκα Αλβανούς που τον υπηρετούν, τους δίνει ψωμί και τσιγάρα! Να κάνουμε ένα δίκαιο δικαστήριο».

Είπε επίσης πως ο Αντωνόπουλος επισκέφθηκε δύο ή τρεις φορές τους νυν κατηγορούμενους μετά την απόπειρα σε βάρος του.

Ο Φλώρος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως λίγους μήνες πριν τη δολοφονία, τον Ιούνιο του 2017, ενώ βρισκόταν στο γραφείο του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού, τον πλησίασε ένας υπαρχιφύλακας, ο οποίος του είπε πως ο βαρυποινίτης και θεωρούμενος πλέον ως αρχηγός της λεγόμενης «μαφίας του Κορυδαλλού», κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, Κλοντιάν Λεκοτσάι, διεμήνυσε πως αν ο επιχειρηματίας δεν του δώσει 5 εκατομμύρια ευρώ θα κάνει κακό στην οικογένειά του.

Όπως είπε στο δικαστήριο ο κ. Φλώρος, δεν είχε συναντήσει ποτέ στις φυλακές τους νυν κατηγορούμενους για την εκτέλεση του δικηγόρου, μεταξύ των οποίων και οι δύο φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Σημειώνεται, ότι οι δύο συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει πως ο Άρης Φλώρος τους είχε δώσει εντολή να επιτεθούν σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, υπόθεση για την οποία ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Ο Φλώρος κατέθεσε στο δικαστήριο όσα του μετέφερε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, το καλοκαίρι του 2017, για συνάντηση που είχε με δύο συναδέλφους του δικηγόρους, όπου και πάλι το αντικείμενό της ήταν να πληρώσει ο επιχειρηματίας για να «καθαρίσει» με την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Φλώρου, στην επίμαχη συνάντηση οι δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να του μεταφέρει ότι αν πλήρωνε 2 εκατομμύρια ευρώ δεν θα παρίστατο στη δίκη για την επίθεση σε βάρος του ως πολιτική αγωγή ο Αντωνόπουλος και θα απέσυραν τις καταθέσεις τους, που κατονομάζουν ως εντολέα τους τον επιχειρηματία, οι δύο νυν κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας.

Κατά τον Φλώρο, ο Μ. Ζαφειρόπουλος του περιέγραψε πως σε εκείνη τη συνάντηση ο ένας εκ των δύο συναδέλφων του φέρεται να του είχε πει: «Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους».

Στην κατάθεσή του, ο επιχειρηματίας επεσήμανε πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε τονίσει ότι δεν πρέπει να δώσει «ούτε ένα ευρώ» για να «καθαρίσει» από κάτι που δεν έκανε και του είχε συστήσει να μην ανησυχεί αλλά να ενημερώσει την οικογένειά του για τις απειλές που δεχόταν.

Κατά την σημερινή διαδικασία οι δύο Αλβανοί βαρυποινίτες κατήγγειλαν ότι στις 21 Ιανουαρίου 2019, μετά τη δολοφονία στην φυλακή του καταδικασμένου για την απόπειρα σε βάρος του Ανντωνόπουλου, ένας δικηγόρος τους μετέφερε έγγραφο από τον Φλώρο με το οποίο τους ζητούσε να υπογράψουν ότι δεν έχει σχέση με την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ. Την καταγγελία αρνήθηκε κατηγορηματικά ο επιχειρηματίας.

Απευθυνόμενοι επίσης στην έδρα είπαν «το ότι οι μάρτυρες φεύγουν διακοπές, το έχετε καταλάβει;» αναφερόμενοι στην πρόσφατη δολοφονία σε συμπλοκή κρατουμένου, ο οποίος, όπως είπαν, θα ερχόταν να καταθέσει στο δικαστήριο.

Η κατάθεση του Αντωνόπουλου θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου, ενώ η πολιτική αγωγή έχει ζητήσει την κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αρ. Φλώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Νέα Σελίδα

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin