Εκτός Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης

Sharing is caring!

Εκτός Ποταμιού ετέθη ο Σπύρος Δανέλλης, όπως άλλωστε αναμενόταν μετά από την άρνησή του να ακολουθήσει την «γραμμή» του κόμματος και να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Ο Σπύρος Δανέλλης απάντησε χτες το βράδυ το «τελεσίγραφο» του Σταύρου Θεοδωράκη, προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη στάση του ως προς την ψήφο εμπιστοσύνης

«Διεμήνυσε ο κ. Δανέλλης στον κ. Θεοδωράκη ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Δεν γίνεται ένα μέρος του Ποταμιού να είναι στην αντιπολίτευση κι ένας βουλευτής να είναι στην κυβερνητική πλειοψηφία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Δανέλλης είναι εκτός Ποταμιού, όταν παραβιάζει αποφάσεις του συνεδρίου και της ΚΟ» υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, ΔημήτρηςΤσιόδρας, μιλώντας στο Open TV.

Χτες, ο βουλευτής του Ποταμιού δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη, να απαντήσει το αργότερο έως το βράδυ της Δευτέρας για το εάν θα στηρίξει ή όχι την κυβέρνηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι κ.κ Θεοδωράκης και Δανέλλης συναντήθηκαν, με τον πρόεδρο του Ποταμιού να διαμηνύει στο βουλευτή ότι η θέση του κόμματος είναι να μην δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο κάθε ένας βουλευτής θα αποφασίσει κατά συνείδηση για την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – πΓΔΜ ως προς το ονοματολογικό της γείτονος.

Το κλίμα στο Ποτάμι παραμένει τεταμένο, καθώς ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις του νωρίτερα στην ΕΡΑ, είχε καταστήσει σαφές πως θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία της Τετάρτης, σε αντίθεση με αυτήν για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Υπό το πρίσμα αυτό, ο κ. Μαυρωτάς εκτίμησε πως ενδεχομένως ο κ. Δανέλλης ίσως να άλλαζε γνώμη, αποσύροντας τη στήριξή του προς την κυβέρνηση, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως εάν ο βουλευτής του Ποταμιού επιμείνει στη θέση του, τότε η διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα είναι πλέον μονόδρομος.

Υπενθυμίζεται πως το τελευταίο εικοσιτετράωρο, το όνομα του κ. Δανέλλη φιγουράριζε στη θέση «151» των βουλευτών που προτίθενται να παράσχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς άλλοι πέντε, εκτός των 145 του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούνται «σίγουροι»: Ενδεικτικά πρόκειται για τους τέσσερις εκ των ΑΝ.ΕΛ. (Κουντουρά, Κόκκαλης, Παπαχριστόπουλος, Ζουράρις) και την ανεξάρτητη, Κατερίνα Παπακώστα.

Ο κ. Δανέλλης φέρεται να αποτελεί έτσι τον 151ο βουλευτή που αναμένεται να ψηφίσει «υπέρ» στην πρόταση εμπιστοσύνης. Είχε άλλωστε από καιρό κάνει σαφή την πρόθεσή του, μιλώντας μάλιστα υπέρ μιας ενδεχόμενης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για την ενότητα της Κεντροαριστεράς.

Μόλις προχτές εξάλλου, ο κ. Δανέλλης ήταν ομιλητής στην εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ πήρε το λόγο τη στιγμή που εισήλθε στην αίθουσα ο πρωθυπουργός.

«Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μού επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του ‘92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού καταχειροκροτούμενος.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin