Εντοπίστηκαν οκτώ περιστατικά Covid-19 σε εκτροφείο βιζόν στην Πολωνία [photo]

Sharing is caring!


Εντοπίστηκαν οκτώ περιστατικά Covid-19 σε εκτροφείο βιζόν στην Πολωνία [photo] | Hellasjournal.com

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

File Photo Μέλη των υγειονομικών αρχών μαζί με στελέχη του Στρατού προχωρούν σε μαζική ταφή μινκ που αρρώστησαν από κορωναϊό στη Δανία EPA/MORTEN STRICKER MANDATORY CREDIT: Morten Stricker/Dagbladet Holstebro Struer/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix μέσω ΚΥΠΕ
Πολωνοί επιστήμονες έχουν εντοπίσει οκτώ περιστατικά Covid-19 σε βιζόν σε ένα εκτροφείο στο βόρειο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 24 Νοεμβρίου το Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Γκντανσκ.

Η Πολωνία, μεγάλος παραγωγός γούνας βιζόν, άρχισε τους ελέγχους για κορωναϊό μεταξύ των εκτρεφόμενων βιζόν και των εργαζομένων αυτόν τον μήνα έπειτα από τον εντοπισμό μιας μετάλλαξης του ιού σε εκτροφεία βιζόν στη Δανία, που οδήγησε στη θανάτωση όλων αυτών των ζώων σε εθνικό επίπεδο εκεί.

Δεν είχαν εντοπιστεί μέχρι τώρα περιστατικά κορωναϊού μεταξύ των βιζόν στην Πολωνία.

EPA/MORTEN STRICKER MANDATORY CREDIT: Morten Stricker/Dagbladet Holstebro Struer/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix DENMARK OUT

Οι κτηνιατρικές και υγειονομικές αρχές ανέφεραν την περασμένη εβδομάδα πως 18 περιστατικά κορωναϊού εντοπίστηκαν σε εργαζομένους σε εκτροφεία βιζόν αφότου ξέσπασε η πανδημία, αλλά είπαν πως είναι απίθανο οι άνθρωποι να μολύνθηκαν από τα ζώα.

Το Πανεπιστήμιο του Γκντανσκ ανέφερε σε ανακοίνωση πως δύο επιστήμονες εξέτασαν 91 βιζόν για κορωναϊό και οκτώ βρέθηκαν θετικά.

«Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό επιβεβαιωμένης μόλυνσης με SARS-CoV-2 σε εκτρεφόμενα ζώα στην Πολωνία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι κτηνιατρικές αρχές ανέφεραν νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως διέταξαν τη διενέργεια τεστ σε 18 εκτροφεία σε τέσσερις διοικητικές περιφέρειες της χώρας. Η βόρεια περιφέρεια ήταν μία από αυτές.

Οργανώσεις της βιομηχανίας αντιτάχθηκαν με σφοδρότητα στα τεστ λόγω της ανησυχίας ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανάτωση των βιζόν σε εθνικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαρσοβία, Πολωνία

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την εταιρεία Moderna για το εμβόλιο κατά του κορωναϊού
Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin