Επίδειξη πλουτισμού από τους youtubers, η μόδα που κατάντησε αηδία

Sharing is caring!

Επίδειξη πλουτισμού από τους youtubers, η μόδα που κατάντησε αηδία
Στη φωτογραφία βλέπετε τον youtuber dj Brukshut που πετάει τα λεφτά του σε βίντεο, κάνοντας επίδειξη πλουτισμού

Με μία σύντομη περιήγηση στο YouTube θα διαπιστώσετε πως αρκετοί δημιουργοί (κοινώς Youtubers) κυρίως νεαρής ηλικίας προάγουν ένα απογοητευτικό φαινόμενο που ονομάζεται επίδειξη πλουτισμού, και για να ακριβολογώ στα λεγόμενα μου, δεν αναφέρομαι μόνο για βίντεο που ανεβαίνουν στην Αγγλική γλώσσα αλλά και στην Ελληνική.

Άλλωστε στην Ελλάδα είναι κοινό μυστικό πως είμαστε εθισμένοι στην ξενομανία και αντιγράφουμε κάθε είδους ανοησία από το εξωτερικό για να δείξουμε πως είμαστε προχωρημένοι και ακολουθούμε τις τάσεις της μόδας.

Τώρα θα μου πείτε, γιατί είναι κατακριτέο κάποιος να επιδεικνύει τον πλούτο που έχει στην κατοχή του σε δημόσια θέα, και στην προκειμένη περίπτωση μέσω βίντεο στην πλατφόρμα του YouTube;

Στην Ελλάδα που κάποιοι καρκινοπαθείς δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν τα φάρμακα τους, όπως επίσης κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να αγοράσουν το ψωμί της ημέρας για το σπίτι τους ή γιατί κάποια παιδιά πηγαίνουν πεινασμένα στο σχολείο και λιποθυμούν από την πείνα (δεν είναι σχήμα λόγου), και άλλα πολλά παρόμοια παραδείγματα, θα έπρεπε τουλάχιστον να μην προκαλούμε ως κοινωνία και να μην επιβραβεύουμε τέτοιες συμπεριφορές που παρουσιάζουν τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα μέσα από τα βίντεο τους.

Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις, ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει στη ζωή του, ακόμη και σε σημείο να είναι προκλητικός που να καταντάει αηδία, προκαλώντας την κοινή γνώμη, αρκεί βέβαια να μην παραβαίνει τους νόμους του κράτους. Όμως όταν αυτή η κατάσταση παύσει πλέον να είναι η εξαίρεση και γίνει ο κανόνας, τότε δεν θα πρέπει να διαμαρτυρόμαστε που ζούμε στο θέατρο του παραλόγου, γιατί μάλλον και εμείς θα έχουμε συμβάλει με την άγνοια μας σε αυτή την κατάντια.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας παραθέσω το παράδειγμα των χολιγουντιανών αστέρων που οι μισοί εξ αυτών είναι ναρκομανείς και οι άλλοι μισοί μεθύστακες, αλλά για ένα περίεργο λόγο λατρεύονται και λειτουργούν ως πρότυπο για τα νεαρά παιδιά.

Εγώ σας προτείνω να γυρίσετε την πλάτη σε όλους αυτούς τους απαράδεκτους ανθρώπους και να στηρίζετε τους αδύναμους συνανθρώπους σας, προσφέροντας στην κοινωνία, χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα. Και πού ξέρεις, ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα για όλους μας.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin