Επίθεση Όρμπαν κατά Γιούνκερ: Οι πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν για το μεταναστευτικό

Sharing is caring!

Ο υπερσυντηρητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν υπερασπίστηκε σήμερα την τελευταία εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης στα μέσα ενημέρωσης, που έχει στόχο τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και τον Αμερικανό επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος, κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι προωθούν μεταναστευτικά σχέδια που απειλούν την Ουγγαρία.

  • Αφίσες μιας εκστρατείας της κυβέρνησης που εμφανίστηκαν την Δευτέρα φανερώνουν τον Γιούνκερ μαζί με τον Σόρος να χαμογελούν και η λεζάντα να γράφει με κόκκινα και λευκά κεφαλαία γράμματα: «Έχετε επίσης το δικαίωμα να ξέρετε τι ετοιμάζουν οι Βρυξέλλες!»
  • Ένας υπότιτλος λέει πως η ΕΕ σχεδιάζει να εγκρίνει υποχρεωτικές ποσοστώσεις επανεγκατάστασης μεταναστών, να εξασθενίσει τα δικαιώματα συνοριακού ελέγχου των κρατών μελών και να καταστήσει ευκολότερες τις αφίξεις με «μεταναστευτική θεώρηση διαβατηρίου».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απέρριψε την ουγγρική εκστρατεία κατηγορώντας την Βουδαπέστη για διασπορά «ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρησης».

Ο Όρμπαν ωστόσο σήμερα αρνήθηκε να υποχωρήσει.

  • «Μια τέτοια εκστρατεία εκθέτει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών», τόνισε στην εβδομαδιαία συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο. «Η παρούσα πλειοψηφία στις Βρυξέλλες επιθυμεί να ενισχύσει την μετανάστευση, που θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη η οποία δεν θα ανήκει σε Ευρωπαίους», ανέφερε.
  • Η στάση του Όρμπαν απέναντι στη μετανάστευση έχει ενισχύσει την υποστήριξη για το κόμμα του, το Fidesz, το οποίο προηγείται άνετα των κομμάτων της αντιπολίτευσης σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου. Ο Όρμπαν έχει πει πως ελπίζει πως τα κόμματα που τάσσονται κατά της μετανάστευσης θα εξασφαλίσουν πλειοψηφία στις ευρωεκλογές, κάτι που, όπως είπε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρόμοιες αλλαγές στον εκτελεστικό βραχίονα της Ε.Ε..

Το Fidesz είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθώντας αρκετές φωνές που τονίζουν ότι το Fidesz θα πρέπει να εκδιωχθεί από το ΕΛΚ, ο Γιούνκερ δήλωσε την Τρίτη ότι το κόμμα του ακροδεξιού Ούγγρου πρωθυπουργού δεν ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Μέλη των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, μέλος επίσης του ΕΛΚ, κρατούν ολοένα και περισσότερο αποστάσεις από την τελευταία εκστρατεία του Όρμπαν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, DPA
22/02/2019 20:06

Άλλος ένας βουλευτής παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin