Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια

Sharing is caring!

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε υπό κατάληψη κτίριο στα Εξάρχεια.

Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στον αριθμό 25 της οδού Τζαβέλλα, έπειτα από καταγγελία του ιδιοκτήτη στις Αρχές.

Το επταώροφο κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από τις 15 Μαΐου 2018 και τα μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων του είχαν δώσει την ονομασία “Νέα Βαβυλώνα”.

Ο ιδιοκτήτης μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” και είπε πως είχε κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς οι καταληψίες αρνούνταν πεισματικά να εγκαταλείψουν το κτίριο.

Νωρίς το πρωί, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο υπό κατάληψη κτίριο, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση. Σύμφωνα με πληροφορορίες, μέσα στο κτίριο βρίσκονταν περίπου 50 άτομα.

Το κτήριο εκκενώθηκε και όσοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό προσήχθησαν.

Ιδιοκτήτης κτιρίου υπό κατάληψη: Επανειλημμένα τους έλεγα να φύγουν γιατί είναι παράνομοι

«Πάνω από ένα χρόνο βρίσκεται υπό κατάληψη. Πήγαινα και τους έλεγα να φύγουν γιατί είναι παράνομοι και μου απαντούσαν ότι τώρα που έγινε κατάληψη είναι δικό τους το κτίριο. Προσέφυγα στην αστυνομία πριν από 8 μήνες και γίνεται τώρα η παρέμβαση με εισαγγελική εντολή», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ιδιοκτήτης του κτιρίου που βρίσκεται υπό κατάληψη στα Εξάρχεια.

«Είναι ένα κτίριο στο οποίο δούλευε η Λυρική Σκηνή και παρέμεινε κενό από ένα διάστημα και μετά, όταν πέθανε ο πατέρας μου που ήταν και ο αρχικός ιδιοκτήτης. Έχει γίνει κατάληψη σε όλους τους ορόφους», πρόσθεσε.

Σχόλια

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin