Επώδυνο το πρώτο τρίμηνο για τις επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης

Sharing is caring!

Οι διεθνείς αγορές μετοχών και ομολόγων έζησαν ένα ανέλπιστα καλό πρώτο τρίμηνο και η έναρξη του 2019 θύμισε κάτι από την έναρξη της κούρσας, που άρχισε πριν από δέκα χρόνια. Παρόλα αυτά για τις επενδυτικές τράπεζες της Ευρώπης ήταν ένα από τα πιο δύσκολα τρίμηνα όλων των εποχών.

Το χάος στις διαπραγματεύσεις για το Brexit και οι παγκόσμιες εμπορικές αντιπαραθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα τα έσοδά τους από πράξεις σε χρηματοικονομικές αγορές να καταγράψουν μεγάλη πτώση.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της Coalition οι ευρωπαϊκές τράπεζες είδαν το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου τα έσοδα από συναλαλγές μετοχών να υποχωρούν κατά 15% με 20% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και τα έσοδα από συναλλαγές ομολόγων να καταγράφουν επίσης πτώση της τάξης του 20%.

Εξαιρετικά επώδυνο ήταν και το τέταρτο τρίμηνο για τις μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες, που παλεύουν μεταξύ άλλων και με πολύκροτα σκάνδαλα. Ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Σέρτζιο Ερμότι, την περασμένη εβδομάδα υπογράμμισ ότι οι συνθήκες στην επενδυτική τραπεζική είναι σήμερα οι πιο δυσμενείς, που καταγράφονται εδώ και πολλά χρόνια.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα επενδυτικής τραπεζικής συμπιέζει και η μεγάλη πτώση στις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων, στις οποίες οι τράπεζες αναλαμβάνουν ρόλο συμβούλου.

naftemporiki.gr 

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin