Η βρετανίδα νύφη του ISIS εκλιπαρεί το βρετανικό κράτος

Sharing is caring!

Η Σαμίμα Μπέγκουμ, η έφηβη Βρετανίδα, η οποία το 2015 σε ηλικία 15 ετών εγκατέλειψε τη χώρα της για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά σήμερα θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της, ζήτησε από τη βρετανική κυβέρνηση να επαναξιολογήσει την υπόθεσή της και να «δείξει περισσότερο οίκτο», μετά την απόφαση να της αφαιρεθεί η υπηκοότητα για λόγους ασφαλείας.

«Θα ήθελα εκείνοι (οι βρετανοί πολιτικοί) να επαναξιολογήσουν την υπόθεσή μου, δείχνοντας περισσότερη επιείκεια μέσα από την καρδιά τους», είπε η 19χρονη, σήμερα, Σαμίμα στο Sky News.

Ερωτηθείσα αν μπορεί να αλλάξει ή να αναμορφωθεί, απάντησε: «Είμαι πρόθυμη να αλλάξω».

Η Μπέγκουμ εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στον καταυλισμό Αλ Χολ, στη βορειοανατολική Συρία, έχοντας εγκαταλείψει, κατά τα λεγόμενά της, την Μπαγκούζ της Συρίας – το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους – και το περασμένο Σαββατοκύριακο έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι αφαιρεί την υπηκοότητα από τη 19χρονη για λόγους ασφαλείας.

«Χρειάζεται στήριξη» λέει ο Κόρμπιν

Σύμφωνα με τον Guardian, ο δικηγόρος της οικογένειας της Μπέγκουμ προγραμματίζει να ταξιδέψει το ταχύτερο δυνατό στη Συρία για να λάβει τη συγκατάθεση της Σαμίμα για τον επαναπατρισμό του παιδιού της και να προετοιμάσει τη νομική διαδικασία έφεσης της απόφασης για αφαίρεση της υπηκοότητας.

Σήμερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, αρχηγός των Εργατικών, υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στην 19χρονη να επιστρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Γεννήθηκε στη Βρετανία, έχει το δικαίωμα να παραμείνει στη Βρετανία και προφανώς υπάρχουν πολλά ερωτήματα στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις, αλλά επίσης χρειάζεται στήριξη», είπε ο Κόρμπιν στο ITV News.

«Εχει σαφέστατα το δικαίωμα να επιστρέψει στη Βρετανία. Κατά την επιστροφή της θα πρέπει να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων για ό,τι έχει κάνει. Και σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να αποφασισθεί αν θα ληφθεί οποιαδήποτε ενέργεια», ανέφερε ο Κόρμπιν.

Την Τετάρτη, μετά την απόφαση αφαίρεσης της βρετανικής της υπηκοότητας, το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαγκλαντές τόνισε ότι ανησυχεί επειδή αναφέρθηκε λανθασμένα πως η 19χρονη Σαμίμα έχει διπλή υπηκοότητα, διαμηνύοντας ότι δεν τίθεται θέμα να της επιτραπεί η είσοδος στη χώρα αυτή.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin