Η ΕΕ “ιδιαίτερα ανήσυχη” για συλλήψεις στη Ρωσία- Για τους 70.000 φυλακισμένους στην Τουρκία;

Sharing is caring!

Την ανησυχία του για την κατάσταση στη Ρωσία εξέφρασε ο ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχει αναφερθεί ότι έχουν συλληφθεί. Αυτό το κύμα συλλήψεων μας ανησυχεί πολύ, όπως επίσης και η κράτηση του κυρίου Ναβάλνι», ανέφερε ο Ζοζέπ Μπορέλ σημειώνοντας ότι αυτό είναι το πρώτο θέμα που θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, «δεύτερον, έχουμε τη σχέση με την Τουρκία μετά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες», ενώ θα ακολουθήσει το ζήτημα το σχέσεων ΕΕ-ΗΠΑ μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον Τζο Μπάιντεν.

Πολύ καλά κάνει και ανησυχεί η ΕΕ για τις 3.000 συλλήψεις στη Ρωσία. Για τους 70.000 φυλακισμένους στην Τουρκία, το μόνο που έχει να πει είναι ότι εξετάζεται η σχέση της ΕΕ;

Στο τραπέζι θα βρεθεί ο κορωνοϊός, η κατάσταση στην Αιθιοπία, η υπόθεση του Τζούλιο Ρετζένι, του Ιταλού φοιτητή που έχασε τη ζωή του στην Αίγυπτο, η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Τέλος, θα συζητηθεί η κλιματική αλλαγή και η σχέση της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin