Η ΕΛ.ΑΣ. περίμενε χτύπημα σε αστυνομικό τμήμα – Οι αντιεξουσιαστές επέλεξαν το Α.Τ. Ακροπόλεως

Sharing is caring!

Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για επίθεση αναρχικών σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας -όπως είχε αναδειχθεί από εσωτερικό έγγραφο που απεκάλυψαν «Τα Νέα» της Τρίτης– επαληθεύτηκαν.

Μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις στο Τμήμα Ομονοίας, στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή, ομάδα 15-20 αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν με μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως (επί της οδού Βεΐκου) προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε όχημα της ΕΛ.ΑΣ, στην είσοδο του κτιρίου αλλά και σε γειτονικό κατάστημα.

Μετά την επίθεση υπήρξαν δέκα προσαγωγές υπόπτων που οδηγήθηκαν στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας.

Όπως επισημαινόταν στο έγγραφο της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που στάλθηκε στις 19 Φεβρουαρίου προς αστυνομικές υπηρεσίες «παρακαλείσθε όπως εντατικοποιήσετε τα λαμβανόμενα αστυνομικά μέτρα σε εγκαταστάσεις και κτήρια όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες προς πρόληψη –αποτροπή δράσεων αιφνιδιαστικού χαρακτήρα με τη μορφή συμβολικής κατάληψης ή παρέμβασης καθώς και οποιασδήποτε έκνομης ενέργειας σε βάρος τους».

Στο έγγραφο συστηνόταν επαγρύπνηση, ετοιμότητα και λήψη αυξημένων μέτρων αυτοπροστασίας όπως κι έλεγχοι υπόπτων αντικειμένων περιμετρικά των αστυνομικών εγκαταστάσεων».

Ανάμεσα στα άλλα ζητείτo να γίνεται έλεγχος για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε κοινόχρηστους χώρους των αστυνομικών τμημάτων, μέχρι και σε πάρκα κοντά στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ.


Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin