“Η Εmilia Clarke εξομολογήθηκε ότι εμπνεύστηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ

Sharing is caring!

To Game of Thrones τελείωσε και ο 8ος κύκλος του ήταν και ο πιο αμφιλεγόμενος αφού δίχασε τους fans σε εκείνους που τους άρεσε και σε εκείνους που απογοητεύτηκαν.

Θεωρούμε πως αν κάποιος είναι πραγματικά φανατικός της σειράς, πλέον θα έχει οπωσδήποτε δει το τελευταίο επεισόδιο, αλλά αν ωστόσο δεν το έχει κάνει ας μην προχωρήσει στην ανάγνωση αυτού του άρθρου καθώς μπορεί να το θεωρήσει μετά και ως spoiler, ενώ αυτή είναι η τελευταία πρόθεση που έχουμε γράφοντάς το.

Εκεί που θέλουμε να εστιάσουμε είναι στον τελευταίο λόγο της Mad Queen, Daenerys Targaryen, η οποία για να πει τα λόγια της αυτά μελέτησε αρκετά τον παρανοϊκό δικτάτορα Αδόλφο Χίτλερ και τις ομιλίες του ώστε να εμπνευστεί και να γίνει όσο το δυνατόν πιο πειστική στο ρόλο της. Ουσιαστικά λοιπόν, η Daenerys στην ομιλία που έδωσε μπροστά στο στρατό της είπε ότι θα τους απελευθερώσουμε όλους με οποιοδήποτε τίμημα. Το τι σημαίνει “απελευθέρωση” και το τι σημαίνει “τίμημα” είναι τελικά κάτι σχετικό στο μυαλό ενός τυράννου.

Η Emilia Clarke έδωσε μια συνέντευξη στο Variety και είπε σχετικά: «Για να κάνω όλες αυτές τις ομιλίες σε ψεύτικες γλώσσες, έβλεπα πολλά videos -μου φαίνεται αστείο τώρα- δικτατόρων και ισχυρών ηγετών που μιλούσαν στη δική τους διαφορετική γλώσσα για να δω αν μπορούσα να καταλάβω τι έλεγαν χωρίς να ξέρω τη γλώσσα τους. Και μπορούσα. Μπορείς πραγματικά να καταλάβεις τι στο καλό λέει ο Χίτλερ, τι λένε αυτοί οι μονοδιάστατοι ομιλητές κι ας μιλούν ξένη γλώσσα. Οπότε σκέφτηκα ότι αν μπορέσω να πιστέψω κάθε λέξη που θα πω, το κοινό δε θα χρειαστεί να κοιτάζει και τόσο τους υπότιτλους. Μετά συνέβη το πιο περίεργο πράγμα. Μπήκα στο σετ, χωρίς να κάνω πρόβα, και μετά είπα όλο τον λόγο τέλεια με την πρώτη λήψη. Την υπόλοιπη ημέρα ήταν λες και η Daenerys βρισκόταν μαζί της. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έβγαλα αυτή την ομιλία χωρίς να κάνω κανένα λάθος, όταν την είπα μπροστά στην κάμερα. Νομίζω ότι αυτό που ήταν πάντα η σειρά είναι μία συζήτηση για τη δύναμη και την εξουσία και το τι μπορεί να κάνει σε ένα και μόνο πρόσωπο, σε μια ομάδα ανθρώπων, και τους ανθρώπους τους οποίους υποτίθεται πως υπηρετούν».

πηγη: marieclaire.gr

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin