Η Καλάσνικοφ κατασκεύασε αυτόνομο πολεμικό αεροσκάφος τύπου drone, το KUB-BLA

Sharing is caring!

Η Καλάσνικοφ κατασκεύασε αυτόνομο πολεμικό αεροσκάφος τύπου drone, το KUB-BLA

Τα τελευταία χρόνια η Καλάσνικοφ επεκτάθηκε πέρα ​​από τον τομέα των φορητών πολεμικών όπλων σε νέα προηγμένα συστήματα, ακόμη και σε μη στρατιωτικά οχήματα. Ωστόσο αυτό που χρίζει άξιο αναφοράς είναι πως εισήλθε στον χώρο των αυτόνομων πολεμικών αεροσκαφών τύπου drone.

Συγκεκριμένα η εταιρεία παρουσίασε το KUB-BLA drone στη Διεθνή Έκθεση Όπλων και Στρατιωτικών Εξοπλισμών IDEX-2019 στο Αμπού Ντάμπι. Το KUB-BLA έχει ωφέλιμο φορτίο τριών κιλών, χρόνο πτήσης 30 λεπτών και τελική ταχύτητα 130 χιλιομέτρων ανά ώρα (80 μίλια/ώρα). Συνήθως, το ωφέλιμο φορτίο που φέρουν αυτά τα αυτόνομα πολεμικά αεροσκάφη είναι εκτοξευόμενες βόμβες ή εκρηκτική ύλη ούτως ώστε να λειτουργήσει ως καμικάζι και να πέσει πάνω στον εχθρικό στόχο.

Σύμφωνα με την Καλάσνικοφ, το KUB-BLA επιτίθεται στους στόχους μέσω συντεταγμένων που τροφοδοτείται από εξελιγμένα συστήματα που βρίσκονται στο έδαφος, όσο και εναέρια, αλλά πάντα με την επίβλεψη ενός διαχειριστή, που καθορίζει και διατάζει πώς θα κινηθεί το αυτόνομο πολεμικό αεροσκάφος τύπου drone, εν τούτοις αυτό που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό είναι πως μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες από μόνο του.

Δηλαδή μπορεί να επιτεθεί σε έναν στόχο που βασίζεται σε μια εικόνα που φορτώθηκε από το σύστημα ελέγχου, αυτό υποδηλώνει ότι οι οι διαχειριστές θα μπορούσαν να επιλέξουν μια εικόνα, για παράδειγμα, ενός αμερικανικού οχήματος M-ATV και το drone θα αναζητούσε οχήματα παρόμοιας εμφάνισης στο πεδίο της μάχης. Αυτό το είδος συστήματος αναγνώρισης στόχων γίνεται ολοένα και πιο συνηθισμένο στα εναέρια πολεμικά οχήματα που στοχεύουν τα άρματα μάχης.

Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, Διευθύνων Σύμβουλος της Rostec, της οποίας η Καλασνίκουφ είναι θυγατρική εταιρεία, αναφέρει ό,τι: «Πρόκειται για ένα πολύ ακριβές και αποτελεσματικό όπλο, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί με τη χρήση παραδοσιακών συστημάτων αεροπορικής άμυνας».

Και σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Σεργκέι Τσεμέζοφ, το KUB-BLA drone δοκιμάστηκε με επιτυχία και είναι έτοιμο προς χρήση, όμως επί του παρόντος θα διατίθεται μόνο για το Ρωσικό στρατό.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin