Η Ρωσία αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη Βρετανία από ό,τι οι ισλαμιστές τρομοκράτες

Sharing is caring!

Η Ρωσία αποτελεί μεγαλύτερη απειλή για τη Βρετανία από ό,τι οι ισλαμιστές τρομοκράτες

Η Ρωσία αποτελεί πλέον μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια Μεγάλης Βρετανίας από ό,τι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα, προειδοποίησε ο νέος επικεφαλής του βρετανικού στρατού.

Στην πρώτη του συνέντευξη από τότε που έγινε επικεφαλής του γενικού επιτελείου τον Ιούνιο, ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ δήλωσε ό,τι η εμμονή της Μόσχας να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να επεκτείνει την κυριαρχία του δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε καμία περίπτωση γιατί μπορεί να βρεθούμε προ εκπλήξεως, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι σύμμαχοι μας.

Ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ κατέστησε σαφές τον κίνδυνο που θέτουν οι ρωσικές προσπάθειες να υπονομεύσουν την Μεγάλη Βρετανία και τους δημοκρατικούς συμμάχους του χρησιμοποιώντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο, και αυτό αποδεικνύεται από τα πολλά ύποπτα περιστατικά που συνέβησαν στην Αγγλία.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η βρετανική κυβέρνηση υποπτεύεται ότι η στρατιωτική μονάδα πληροφοριών της Ρωσίας, η GRU, είναι υπεύθυνη για την επίθεση με τη νευροπαραλυτική ουσία που είχε συμβεί πριν από κάποιους μήνες στο Salisbury και είχε απασχολήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη, κάτι που φυσικά αρνείται κατηγορηματικά η Ρωσία και αναφέρει πως δεν υφίστανται αυτές οι κατηγορίες.

Επιπρόσθετα, ο βρετανός στρατηγός πιστεύει ακράδαντα ό,τι η φύση των εθνικών απειλών για την ασφάλεια της χώρα του έχει μετατοπιστεί, και πλέον απαιτείται να εφαρμοστεί μία νέα στρατηγική που θα έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει κάθε ορατό ή μη κίνδυνο, διαφορετικά ενδέχεται να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες που ίσως να είναι μη αναστρέψιμες.

Ο στρατηγός κατέστησε επίσης σαφές ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να έχει ζωτικό ρόλο ως προπύργιο κατά της Ρωσίας, παρά τις πρόσφατες επανειλημμένες επικρίσεις που εξαπέλυσε κατά της δυτικής συμμαχίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Η πιο σημαντική στρατιωτική αντίδραση έναντι της Ρωσίας είναι η συνεχής ανάπτυξη των ικανοτήτων μας και η συνοχή της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Δεν θα υποστηρίζω καμία πρωτοβουλία πού να αποδυναμώνει τη στρατιωτική αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ, γιατί είναι το σπουδαιότερο όπλα στη φαρέτρα μας σε τέτοιου είδους απειλές. Επίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπουμε τις προκλήσεις που θέτει η αυτόνομη τεχνολογία, διότι θα μπορούσαμε να στείλουμε τα ρομπότ αντί για τους ανθρώπους στο πεδίο της μάχης, μειώνοντας έτσι τις ανθρώπινες απώλειες».

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin