Η Intel θα επενδύσει 3,5 δισ. δολ. για το μέλλον των μικροτσίπ

Sharing is caring!

Η Intel θα επενδύσει 3,5 δισ. δολ. για το μέλλον των μικροτσίπ

Η Intel σκοπεύει να επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο της στο Νέο Μεξικό προκειμένου να κατασκευάσει προηγμένα μικροτσίπ που προορίζονται για υπερσύγχρονους υπολογιστές, καθώς αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι απαιτήσεις για ισχυρά υπολογιστικά συστήματα σε μία χρονική περίοδο που όλα σχεδόν γίνονται μέσω απομακρυσμένης πρόσβασης λόγω της πανδημίας, όπως τηλεργασία, τηλεκπαίδευση κ.λπ.

Επί της ουσίας τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας ονομάζουν αυτό το φιλόδοξο σχέδιο ως «μια νέα εποχή στην καινοτομία» που θα αλλάξει άρδην το τοπίο στα τεχνολογικά δρώμενα, με θετικό πρόσημο να βγουν κερδισμένες όλες οι πλευρές, και πρωτίστως η κοινωνία.

Τα στελέχη της Intel συναντήθηκαν με τον κυβερνήτη της πολιτείας του Νέου Μεξικού, τον Μισέλ Λουχάν Γκρίσαμ στο τοπικό εργοστάσιο που βρίσκεται στο προάστιο Αλμπουκέρκη για να συζητήσουν επί του θέματος και πως τελικά θα εκσυγχρονίσουν το συγκεκριμένο εργοστάσιο για την κατασκευή των νέων ισχυρών μικροτσίπ. Ενώ μετά το πέρας των συνομιλιών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για την παγκόσμια στρατηγική της Intel με απώτερο στόχο να ανακτήσει και πάλι την κορυφαία θέση στον τομέα των ημιαγωγών.

Εν τούτοις αξίζει να υπογραμμιστεί πως η εταιρεία θα επενδύσει παράλληλα και άλλα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορα εργοστάσια, όπως στην Αριζόνα, το Όρεγκον, την Ιρλανδία και το Ισραήλ.

Η εταιρεία που έχει ως έδρα τη Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια ανέφερε πρόσφατα κέρδη ύψους 3,36 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ξεπερνώντας κατά πολύ και τις πιο φιλόδοξες προσδοκίες. Επιπρόσθετα, από τις αρχές του 2021, οι μετοχές της Intel αυξήθηκαν κατά 26% περίπου, μετά από μια πτωτική πορεία το περασμένο έτος, και αυτό οφειλόταν στην καθυστέρηση ανάπτυξης της επόμενης γενιάς τσιπ.

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τσιπ παγκοσμίως λαμβάνει χώρα στην Ασία. Ωστόσο το περίεργο στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι η Intel είναι η μόνη εταιρεία που παράγει τον τεχνολογικό εξοπλισμό της αποκλειστικά στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Άλλωστε αυτή είναι η βασικότερη αιτία που τα προϊόντα της είναι σχετικά ακριβότερα από εκείνα των ανταγωνιστών της, όπως οι επεξεργαστές Intel Core από τους AMD Ryzen.

Επιπλέον μία άλλη σημαντική πτυχή της υπόθεσης που σχετίζεται άμεσα με τούτο το θέμα είναι ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση του σκοπεύει να ενισχύσει με 50 δισεκατομμύρια δολάρια τη βιομηχανία ημιαγωγών στις ΗΠΑ, δίνοντας έτσι κίνητρο και σε άλλες Αμερικανικές εταιρείες σε αυτό τον τομέα να επιστρέψουν επιτέλους πίσω στη χώρα, δίνοντας δουλειά σε χιλιάδες πολίτες που αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι λόγω των επιπτώσεων που έχει επιφέρει η Πανδημία.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin