Η Salesforce πρόκειται να αγοράσει την Tableau Software για 15,3 δισ. δολ.

Sharing is caring!

Η Salesforce πρόκειται να αγοράσει την Tableau Software για 15,3 δισ. δολ.

Η Salesforce ένας από τους ηγέτες στον τομέα διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) ανακοίνωσε με ιδιαίτερη χαρά πως πρόκειται να αγοράσει την εταιρία Tableau Software, η οποία ειδικεύεται στον τομέα ανάλυσης των δεδομένων για 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Ενώ η Salesforce έχει ήδη δική της υπηρεσία ανάλυσης δεδομένων που φέρει την ονομασία Salesforce Einstein, εν τούτοις προέβη σε αυτήν την έξυπνη κίνηση για να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της, και κατά συνέπεια να ενισχύσει στο έπακρο την πλατφόρμα CRM που διαθέτει, για την παροχή αναλυτικών στοιχείων και την οπτικοποίηση των δεδομένων με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εν αντιθέσει με το παρελθόν, με απώτερο σκοπό να καλύψει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες των πελατών της.

Ο Marc Benioff, πρόεδρος και συν-διευθύνων σύμβουλος της Salesforce δήλωσε: «Η Tableau βοηθά τους χρήστες να βλέπουν και να κατανοούν τα δεδομένα, ενώ η Salesforce βοηθά τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να κατανοούν τις ανάγκες των πελατών τους. Ο συνδυασμός αυτών των δύο εταιρειών θα είναι πραγματικά ό,τι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω στην αγορά, με την προοπτική να δώσει ακόμη περισσότερα εφόδια στις επιχειρήσεις. Είμαι ενθουσιασμένος που καταφέραμε σαν επιχειρηματική οντότητα να αναδείξουμε για άλλη μία φορά δυναμική που έχει η Salesforce».

Ο Keith Block, ο άλλος συν-διευθύνων σύμβουλος της Salesforce, πρόσθεσε: «Ομολογουμένως , τα δεδομένα αποτελούν το θεμέλιο λίθο για κάθε ψηφιακό μετασχηματισμό, επομένως η προσθήκη της Tableau Software στο δυναμικό της εταιρείας μας θα επιταχύνει και θα ενισχύσει την ικανότητα μας να προσφέρουμε στους πελάτες μας εκείνα τα πολύτιμα εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό».

Αλλά θα σημαίνει ότι η Salesforce θα αποκτήσει πρόσβαση στην πελατειακή βάση του Tableau, αριθμώντας περίπου 86.000 οργανισμούς παγκοσμίως, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Netflix, Schneider Electric και Verizon.

Όμως το πιο σημαντικό στοιχείο από όλα είναι πως μέσα από αυτήν την εξαγορά η Salesforce θα διευρύνει ακόμη περισσότερο το πελατολόγιο της, αφού θα αποκτήσει πρόσβαση στην πελατειακή βάση του Tableau, αριθμώντας όπου αριθμεί περίπου 86.000 οργανισμούς, εταιρείες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Netflix, Schneider Electric και Verizon.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin