Η Samsung δημιούργησε την πιο γρήγορη αποθήκευση flash storage, το eUFS 3.0

Sharing is caring!

Η Samsung δημιούργησε την πιο γρήγορη αποθήκευση flash storage, το eUFS 3.0

Η Samsung ξεκίνησε να παράγει μαζικά ένα νέο μοντέλο αποθήκευσης τύπου flash storage που φέρει την ονομασία eUFS 3.0, το οποίο ισχυρίζεται ό,τι θα επιτρέψει στους χρήστες να μεταφέρουν μια ταινία Full HD από τον υπολογιστή σε μια συσκευή smartphone σε τρία δευτερόλεπτα ή και λιγότερο.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα νέα αποθηκευτικά μέσα είναι μεγέθους 512GB, και θα λειτουργούν με προδιαγραφές 3.0 του Universal Flash Storage (eUFS). Έρχονται με ταχύτητες ανάγνωσης 2,100MB ανά δευτερόλεπτο και εγγραφής 410MB ανά δευτερόλεπτο.

Η Samsung λέει ό,τι η νέα λύση είναι 20 φορές πιο γρήγορη από μια τυπική κάρτα microSD και τέσσερις φορές πιο γρήγορη από μια μονάδα SSD SATA. Εκτός από τη δυνατότητα μεταφοράς μιας ταινίας Full HD σε μερικά δευτερόλεπτα, η Samsung πιστεύει επίσης ότι αυτά τα μοντέλα θα αυξήσουν κατακόρυφα τις δυνατότητες στα smartphones που έχουν οθόνες υψηλής ανάλυσης.

Τα νέα τσιπ 512GB eUFS αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή μέχρι τα τέλη αυτού του μήνα, μαζί με μια μικρότερη έκδοση 128GB. Στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους θα κυκλοφορήσει άλλες δύο εκδόσεις με αποθήκευση 256GB και ένα 1TB.

Ο Cheol Choi, επικεφαλής στο τμήμα πωλήσεων στη Samsung Electronics δήλωσε: «Η έναρξη της μαζικής παραγωγής της σειράς μας eUFS 3.0 μας προσφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αγορά κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς αφού αναμφισβήτητα θα συνοδεύονται από απίστευτη ταχύτητα ανάγνωσης της μνήμης, η οποία ήταν διαθέσιμη μέχρι πρότινος μόνο σε εξαιρετικά λεπτούς φορητούς υπολογιστές».

Ο προαναφερόμενος πρόσθεσε: «Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε περαιτέρω τον αποθηκευτικό χώρο στο eUFS 3.0, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης 1TB όπου αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στη φετινή χρονιά, και πιστεύουμε ακράδαντα πώς με αυτό το νέο μοντέλο θα διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας».

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε πώς με αυτήν την κίνηση της Samsung είναι σχεδόν σίγουρο πώς θα αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα η εταιρεία έναντι των ανταγωνιστών της σε αυτό τον τομέα.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin