Η UEFA ζητεί τελικές βαθμολογίες ως τις 3 Αυγούστου – Τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα (video)

Sharing is caring!

Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι παραδομένη στον κορονοϊό, αλλά το ποδόσφαιρο στη Γηραιά Ήπειρο προσπαθεί να ξεκινήσει ξανά, σχεδιάζοντας τα πρώτα αξιόπιστα σενάρια:
πρωταθλήματα και Κύπελλα σε εξέλιξη, επιστροφή Εθνικών ομάδων, διάρκεια συμβολαίων, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-21…

Ο ΠΟΥ έστειλε, πάντως, μήνυμα στην σε UEFA αναφέροντας: «Κρατήστε το «λουκέτο» στα γήπεδα μέχρι τα τέλη του 2021».

Όλα επείγοντα θέματα, για τα οποία η UEFA ενημέρωσε την Τρίτη (21/04) τις 55 ομοσπονδίες – μέλη της. Το ντεμπούτο μιας πολιτικής «τριών ημερών» συνεχίζεται την Τετάρτη (22/04) με την επιτροπή αγωνιστικού προγράμματος και ολοκληρώνεται την Πέμπτη (23/04) με την Εκτελεστική Επιτροπή. Ποια είναι κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης;

Πρόγραμμα τριπλής παρέμβασης. 1) Στόχος είναι να διεξαχθούν όλα τα παιχνίδια. 2) Εναλλακτική λύση: ολοκλήρωση των διοργανώσεων σε λιγότερο χρόνο (πλέι-οφ, μπαράζ, μίνι-τουρνουά). 3) Σε περίπτωση πρόωρης διακοπής, η UEFA θα δώσει οδηγίες για την κατάρτιση της τελικής κατάταξης που θα ισχύει για τα επόμενα Κύπελλα, με βάση τις αρχές της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και του αθλητισμού.

Η UEFA θα αξιολογήσει τις περιπτώσεις των πρωταθλημάτων ανά περίπτωση. Τα πρωταθλήματα είναι συνδεδεμένα με τα ευρωπαϊκά Κύπελλα και τα δύο συνηθισμένα σενάρια παραμένουν σταθερά:

1) Αισιόδοξη υπόθεση, πρωταθλήματα και Κύπελλα ταυτόχρονα: τα εθνικά τουρνουά θα ξεκινήσουν από τα μέσα Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου (κλείσιμο στα τέλη Ιουλίου). Τα Κύπελλα θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Αυγούστου.

2) Το άλλο σενάριο είναι πιο πιθανό κατά την UEFA και προβλέπει: πρώτα τα πρωταθλήματα, που θα τελειώσουν στα τέλη Ιουλίου και στη συνέχεια τα Κύπελλα, από τις 6 Αυγούστου (Europa League φάση των «16») έως τις 29 Αυγούστου (τελικός του Champions League). Με Var η άνευ, αυτό μένει να επιβεβαιωθεί.

Η UEFA έχει πει ότι δε θέλει ακόμα διακοπή στις λίγκες (κάτι που έγινε σε Ολλανδία και Βέλγιο), με τον πρόεδρο της Αλεξάντερ Τσέφεριν να τονίζει: «Όποιος κλείνει πρωτάθλημα θα δέχεται τιμωρία». Πρόσφατα είχε ζητήσει από τις Ομοσπονδίες χωρών να δηλώσουν ποιοι θα παίξουν Ευρώπη του χρόνου.

Για την Ελλάδα ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα». Ο Υφυπουργός Αθλητισμούς πρόσφατα είχε πει ότι… βλέπει ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στο ποδόσφαιρο, πιθανότατα κεκλεισμένων των θυρών.  Υπενθυμίζεται ότι είχε τονίσει νωρίτερα: «Έχουμε πλάνο αν διακοπεί το πρωτάθλημα, αλλά θέλουμε να συνεχιστεί».

Την ίδια ώρα, η Super League αποφάσισε αναστολή μέχρι τις 24 Απριλίου λόγω του κορονοϊού, σε μια τηλεδιάσκεψη που υπερίσχυσε η άποψη της διακοπής, όπως έχει γίνει και στο μπάσκετ.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin