Η Walmart προσέλαβε ρομπότ για χειρωνακτικές εργασίες στα σούπερ μάρκετ της

Sharing is caring!

Η Walmart προσέλαβε ρομπότ για χειρωνακτικές εργασίες στα σούπερ μάρκετ της

Η Walmart προέβη σε μία πρωτότυπη ενέργεια προσλαμβάνοντας ρομπότ για χειρωνακτικές εργασίες στα σούπερ μάρκετ και τις αποθήκες της, με απώτερο σκοπό να αντικαταστήσει εκείνα τα άτομα που εργάζονταν σε αυτές τις θέσεις, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα δεν ήταν και οι πιο ευχάριστες δουλειές για τους υπαλλήλους που αναλάμβαναν αυτά τα πόστα.

Σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης στο κόστος εργασίας, η Walmart αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τους υπαλλήλους με ρομπότ για να καθαρίζουν τα πατώματα, να ταξινομούν και να απογραφούν τα αποθέματα, και να γεμίζουν τα ράφια με προϊόντα στα καταστήματα της, όπως αναφέρει η The Wall Street Journal.

Έτσι η Walmart, έχει τοποθετήσει αυτά τα ρομπότ σε περίπου 1.500 καταστήματα της από τα 4.600 που έχει μόνο στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία λέει ό,τι ο καθαρισμός των δαπέδων παρόλο που φαντάζει μία εύκολη διαδικασία, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού ένας απλός ανθρώπινος εργάτης χρειαζόταν κατά μέσο όρο δύο με τρεις ώρες την ημέρα για να ολοκληρώσει αυτή την χειρωνακτική εργασία, ενώ αντίστοιχα τα ρομπότ τελειώνουν στο 1/3 του χρόνου, δηλαδή τεράστια διαφορά που σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται αμελητέα ποσότητα.

Επίσης, η Walmart πρόσθεσε 600 ρομποτικά μηχανήματα μεταφοράς που μπορούν να ταξινομούν αυτόματα τα αποθέματα, και τουλάχιστον 300 ρομπότ που θα ελέγχουν αν τα ράφια είναι άδεια για να τα γεμίσουν. Η εταιρεία ξεκίνησε αρχικά να δοκιμάζει πιλοτικά αυτή την μεθοδολογία από το 2017, και πλέον είναι κατασταλαγμένη, χωρίς να έχει ενδοιασμούς εάν θα πρέπει να το πράξει ή όχι.

Βέβαια από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να αγνοούμε το γεγονός πως χάνονται θέσεις εργασίας που θα δούλευαν απλοί άνθρωποι.

Από την μεριά της η Walmart ανέφερε, πως ουσιαστικά σε αναλογία θα χρειαζόταν το τετραπλάσιο εργατικό δυναμικό για να κάνει την δουλειά των ρομπότ. Επιπρόσθετα διευκρίνισε πως προτιμάει να προσλάβει ανθρώπους σε καίριες θέσεις εργασίας, που αναμφισβήτητα δεν θα ήταν ικανά τα ρομπότ για να ανταπεξέλθουν, όπως οι συναναστροφές των πελατών με τους υπαλλήλους.

Επιπλέον η εταιρεία ανέφερε πως θα προβεί σε ελαφρά αύξηση μισθών για όλους τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ, τις αποθήκες της και όσους δουλεύουν στα γραφεία, δίχως όμως να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin