Θεσσαλονίκη: Το βίντεο της ντροπής με τις ειρωνείες στην 90χρονη

Sharing is caring!

To βίντεο της ντροπής με την 90χρονη που συνελήφθη γιατί πωλούσε καλτσάκια να ευτελίζεται μέσα στο αστυνομικό τμήμα, βγήκε στη δημοσιότητα. Και δείχνει το αποκρουστικό πρόσωπο της εξουσίας με αστυνομικούς να έχουν μπροστά τους μια ηλικιωμένη γυναίκα και να της φέρονται με άθλιο τρόπο λες και ήταν εγκληματίας. Μια γυναίκα που δεν μπορεί να κρατήσει τα χέρια της σταθερά για να της πάρουν αποτυπώματα κι αυτοί να επιμένουν.

Και όλα αυτά γιατί; Επειδή πήγε στη λαϊκή για να πουλήσει καλτσάκια που η ίδια έπλεξε προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην.

Το βίντεο και η όλη περιπέτεια της γιαγιάς έχει προκαλέσει σάλο, η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει ΕΔΕ, όμως, για άλλη μια φορά ένα αστυνομικό τμήμα δείχνει πως δεν μπορεί να λειτουργήσει δημοκρατικά και με ευαισθησία.

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει ένα μέρος από τα όσα έγιναν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μεταφέρθηκε χθες η 90χρονη γιαγιά. Είχε προηγηθεί η σύλληψή της, σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης, επειδή πουλούσε χωρίς άδεια, πλεκτά καλτσάκια που έφτιαχνε η ίδια.

Τι λέει η κόρη της

«Ήρθε η αστυνομία και είπε “μάζεψέ τα, μάζεψέ τα” κι η μάνα μου νόμιζε πως της λένε να τα μαζέψει από εκεί και να πάει σπίτι της, αλλά της είπαν, όχι, έλα μαζί μας» δήλωσε η κόρη της 90χρονης Σουζάνας Ηλιάδου.

«Η μάνα μου παίρνει μόνο την πρόνοια, που φτάνει ίσα για το ενοίκιό της, τα άλλα παιδιά της είναι στη Ρωσία, εγώ είμαι μονογονέας με δύο παιδιά, άνεργη από τον Γενάρη και ο πατέρας μου είναι ανήμπορος στο σπίτι. Βγαίνει και πουλάει τα τερλίκια, στέκεται έξω από τη λαϊκή, δίπλα στους σκουπιδοτενεκέδες, για να κερδίσει 2-3 ευρώ και να πάρει ψωμί να φάνε», είπε, μεταξύ άλλων, η Τζούντι Ηλιάδου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

Όλες αυτές τις ώρες που η 90χρονη γυναίκα περίμενε στο τμήμα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, ζήτησε μόνο λίγο νερό, με έναν αστυνομικό να της φέρνει ένα μπουκαλάκι. Όπως εξήγησε η κόρη της, ούτε η ίδια ούτε η μητέρα της κρατούν κακία στους αστυνομικούς που «έκαναν τη δουλειά τους».

Ωστόσο, το μόνο τους παράπονο είναι πως κράτησαν τη γιαγιά στο τμήμα, παρά τα χρόνια της:

«Δούλευαν στα χωράφια τους μια ζωή, είμαστε Έλληνες ορθόδοξοι και είμαστε πολύ περήφανοι που είμαστε Έλληνες, καλή λευτεριά να έχει η Ελλάδα, χρόνια πολλά σε όλους, δεν έχω να πω τίποτα κακό για την αστυνομία, αλλά ήταν γιαγιά 90 χρονών», δηλώνει συγκινημένη.

Όσο για το πώς είναι μετά την περιπέτειά της η ηλικιωμένη γυναίκα; «Καλά είναι, δόξα τω Θεώ, φοβήθηκε, δεν καταλάβαινε ακριβώς τι γίνεται… Έχει περάσει 2-3 εγκεφαλικά, έχει ζάχαρο, παίρνει τα φάρμακά της…».

«Όχι, όχι τώρα, δε θέλω, τι να πάω», απάντησε η 90χρονη στην κόρη της, όταν εκείνη τη ρώτησε αν θα ξαναστήσει την πραμάτεια της στο δρόμο.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin