Θ. Σκυλακάκης: Από το κοινωνικό μέρισμα θα ωφεληθούν περίπου 350.000 – 400.000 παιδιά

Sharing is caring!

Σε 350.000-400.000 υπολόγισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης τα παιδιά που θα ωφεληθούν από το κοινωνικό μέρισμαπου ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6. «Φέτος, η βασική στόχευση της εφάπαξ έκτακτης παροχής πηγαίνει κυρίως σε οικογένειες με παιδιά», δήλωσε.

Ο κ. Σκυκαλάκης επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι υπάρχει πιθανότητα το κοινωνικό μέρισμα να χορηγηθεί πριν τα Χριστούγεννα «σε μια μικρή κατηγορία δικαιούχων που υπάρχουν ήδη τα iban». Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος σε 250.000 ευάλωτα νοικοκυριά θα έχει ολοκληρωθεί, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Τόνισε, δε, ότι «αυτού του είδους η κοινωνική βοήθεια θα γίνει προσπάθεια να ενταχθεί απευθείας στον προϋπολογισμό, ώστε να μην περιμένουν τα Χριστούγεννα οι δικαιούχοι».

Όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων, η οποία κατά πληροφορίες θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, «θα είναι πολύ απλή». Η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ είναι ίδια με αυτήν μέσω της οποίας υποβλήθηκαν οι αιτήσεις και για το περσινό κοινωνικό μέρισμα.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin