Ιταλία: Οι BofA και Orrick σύμβουλοι στο σχέδιο συγχώνευσης της τράπεζας Monte dei Paschi

Sharing is caring!

Η Ιταλία επέλεξε τις τράπεζες Bank of America και Orrick, ως χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους, στην προσπάθεια του Υπουργείο Οικονομικών να επιτύχει μία συμφωνία συγχώνευσης για την διασωσμένη τράπεζα Monte dei Paschi, όπως ανέφεραν τρεις πηγές με γνώση επί του θέματος στο Reuters.

Η Ρώμη στοχεύει να επιτύχει μια συγχώνευση με μία υγιή τράπεζα μέσα στο 2021, σύμφωνα με τις πηγές, για να εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη λύση για την τράπεζα, η οποία αντιμετωπίζει νομικούς κινδύνους και έχει στην κατοχή της περιουσιακά στοιχεία κακής ποιότητας.

Η Monte dei Paschi δήλωσε ότι τα αποθεματικά της κεφάλαια πρόκειται να πέσουν κάτω από τις ελάχιστες απαιτήσεις στις αρχές του επόμενου έτους, επηρεασμένα από το κόστος του σχεδιασμού της εκκαθάρισης των επισφαλών δανείων, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί, καθώς και τις προβλέψεις για τις νομικές απαιτήσεις μετά τις καταδίκες πρώην ανώτερων στελεχών.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Ιταλίας και οι τράπεζες δεν κατέστη δυνατό να προβούν σε κάποιο σχόλιο, σε αίτημα του Reuters.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin