Κίνημα η Ώρα της Γης, για 1 ώρα θα σβήσουν απόψε τα φώτα σε όλο τον κόσμο

Sharing is caring!

Κίνημα η Ώρα της Γης, για 1 ώρα θα σβήσουν απόψε τα φώτα σε όλο τον κόσμο

Για 1 ώρα απόψε το βράδυ θα σβήσουν τα φώτα σε όλες τις χώρες του κόσμου, και πιο συγκεκριμένα 20:30 τοπική ώρα, ωστόσο ετούτη η πράξη δεν θα γίνει συγχρονισμένα και ταυτόχρονα, προφανώς λόγω της διαφοράς ώρας μεταξύ των χωρών.

Ο λόγος που το κίνημα η Ώρα της Γης προβαίνει σε αυτήν την ενέργεια οφείλεται στο γεγονός πως θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και τους πολιτικούς ηγέτες για την κλιματική αλλαγή και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στην εξαφάνιση της βιοποικιλότητας του πλανήτη.

Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, το κίνημα η Ώρας της Γης διοργανώνεται από τον οργανισμό WWF (ελληνικά: Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση), και μάλιστα αυτή είναι η 13η συνεχόμενη φορά που σβήνουν τα φώτα σε όλον τον πλανήτη για μία ώρα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφή που επιτελούν οι άνθρωποι επάνω στον πλανήτη, δίχως να νοιάζονται για τις επόμενες γενιές.

Η WWF ανέφερε σε δήλωσή της: «Είμαστε η πρώτη γενιά που γνωρίζουμε ό,τι καταστρέφουμε τον κόσμο και συνάμα είμαστε η τελευταία γενιά που μπορεί πραγματικά να αντιστρέψει αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση».

Αξίζει να επισημάνουμε πως εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες σε όλο τον κόσμο δήλωσαν ό,τι θα συμμετάσχουν στην φετινή διαμαρτυρία ως ένδειξη συμπαράστασης για το συνεχόμενο έγκλημα που διαπράττεται εις βάρος της γης από τις περισσότερες χώρες του πλανήτη, και δυστυχώς όλες αυτές οι αρνητικές συνέπειες προκύπτουν επειδή το κέρδος και τα χρήματα μπαίνουν πάνω από όλα, αδιαφορώντας για το τι μέλλει γενέσθαι αύριο.

Παρόλο που το συγκεκριμένο συμβάν (δηλαδή το σβήσιμο των φώτων) είναι μια συμβολική πράξη, το κίνημα η Ώρα της Γης έχει καταφέρει επιτυχώς να διεξάγει δυναμικές εκστρατείες κατά την τελευταία δεκαετία, όπως την δενδροφύτευση 17 εκατομμυρίων δέντρων στο Καζακστάν και την απαγόρευση των πλαστικών στα νησιά Γκαλαπάγκος.

Βέβαια για να είμαστε ειλικρινείς, παρόλο που γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από τις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του δυτικού πολιτισμού για να σταματήσουν όλες εκείνες τις αρνητικές ενέργειες που ενισχύουν το απογοητευτικό φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, εντούτοις οι πλουσιότερες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Κίνα, δείχνουν να μην ασπάζονται αυτήν την ιδεολογία, αφού δεν σκοπεύουν να σταματήσουν την χρήση των ορυκτών καυσίμων στα εργοστάσια τους που είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο κακό ετούτης της υπόθεσης.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin