Καιρός: Ηλιοφάνεια την Κυριακή του Πάσχα – Πού θα βρέξει

Sharing is caring!

Καιρός: Ηλιοφάνεια την Κυριακή του Πάσχα – Πού θα βρέξει

Με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο κομμάτι της θα γιορτάσει η Ελλάδα το Πάσχα, αφού την Κυριακή θα επικρατούν πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, καλός καιρός θα επικρατήσει έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, με μοναδική εξαίρεση τα φαινόμενα που αναμένονται τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα, κατά κύριο λόγο στη βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης από την Αφρική στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά σε φυσιολογικά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πού θα βρέξει

Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αναμένονται βροχές, όμβροι και καταιγίδες, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

Ιδιαίτερα στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, καιρός με παροδικές νεφώσεις αναμένεται τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κατά τόπους στα ορεινά.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες όμως, ενδέχεται να είναι το σκηνικό του καιρού νωρίς την Κυριακή του Πάσχα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Έτσι, για το υπόλοιπο της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin