Καμένος: Εντός των επομένων ημερών θα δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις καταγγελίες σε βάρος Κοτζιά

Sharing is caring!

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΑΝΤ1 είπε ότι οι ΑΝΕΛ είναι το μόνο κόμμα που ιδρύθηκε στη μεταπολίτευση και κέρδισε σε πέντε εκλογικές μάχες «και θα κερδίσουν και έκτη και έβδομη».

Τόνισε ότι αποτέλεσε σταθερή επιλογή του ιδίου και των ΑΝΕΛ να φέρουν τη σταθερότητα στη χώρα, την έξοδο από τα μνημόνια, την απόδοση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους, να αποδοθούν τα αναδρομικά, και να μην μειωθούν οι συντάξεις.

«Και τα καταφέραμε» προσέθεσε.

Είπε ότι το ότι δεν διαθέτουν οι ΑΝΕΛ, Κοινοβουλευτική Ομάδα, οφείλεται «στην επεξήγηση του Κανονισμού που έκανε ο πρόεδρος της Βουλής, όπως φαίνεται σε συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να «βγάλει πράγματα πέραν της πολιτικής για άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκε», πρόσθεσε πως, όντας εκλεγμένος 14 φορές και επί 25ετία κοινοβουλευτικός και ουδέποτε διορισμένος, θεωρεί πως η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται στη Βουλή και όχι στα παράθυρα των τηλεοράσεων ούτε με μικροπολιτική και διαρροές.

«Ποτέ δεν έκανα διαρροές. Συγκρούστηκα με καρχαρίες, με τίγρεις, τώρα νομίζουν ότι θα με φάνε οι σκολόπετρες (σ.σ. κοινώς σαρανταποδαρούσα)», ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Π. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι εντός των επομένων ημερών θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για αυτά που καταγγέλλει εις βάρος του Ν. Κοτζιά, αφού πρώτα τα καταθέσει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εντός της άλλης εβδομάδας.

Όπως είπε, τα στοιχεία αποδεικνύουν «αρκετά μεγάλη σειρά κακουργημάτων που έχει διαπράξει ο κ. Κοτζιάς, μεταξύ αυτών της απιστίας, εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου για το θέμα της σύναψης της συμφωνίας για τις βίζες, αυτό που του έγραψα στο μήνυμα».

Στην παρατήρηση ότι εμμένει πολύ επ’ αυτού απάντησε «επιμένω, διότι του έγραψα στο μήνυμα ότι θα το ψάξω γιατί έχει καταγγελθεί για να βρούμε τις άκρες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν μέχρι τα δημοσιεύματα του BBC. Δηλαδή, ποιοι είναι από πίσω που έχουν μπει από την πίσω πόρτα στο υπουργείο Εξωτερικών».

Είπε ότι ο Νίκος Κοτζιάς «είναι σε πανικό διότι προσπαθεί με οποιοδήποτε τρόπο να φθάσει το θέμα σε πολιτικό επίπεδο και να μην γίνει ποινική διερεύνηση αυτών των οποίων κατήγγειλα και υποστηρίζω».

Τόνισε ότι ο ίδιος παραιτείται όλων των ασυλιών και κάλεσε και τον Ν. Κοτζιά να δεσμευτεί ότι και εκείνος θα παραιτηθεί «και να αποφανθεί η Δικαιοσύνη περί των στοιχείων χωρίς να έχει το πρόβλημα της εμπλοκής πολιτικού».

«Ακόμα και αν προσπαθήσουν να δώσουν ασυλία, εγώ θα πάω με τα αδικήματα της φοροδιαφυγής, θα πάω όπως έκαναν στον Αλ Καπόνε», ανέφερε.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η σύμβαση για τις βίζες «έχει ονομαστική αξία 40 εκατ. ευρώ όταν, βάσει του νόμου περί συμβάσεων του Δημοσίου, το κόστος μιας σύμβασης υπολογίζεται με βάση τον τζίρο επί τα χρόνια που λειτουργεί. Οι βίζες που πληρώνουν ετησίως σε τζίρο οι Έλληνες από τις συγκεκριμένες χώρες που έχει πάρει η συγκεκριμένη εταιρεία είναι με στατιστικά των προηγούμενων ετών 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο, επί 8 χρόνια, αξίας 2 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα εισπράττει μια ιδιωτική εταιρεία η οποία τα αποδίδει, αφού βγουν οι προμήθειές της στο ελληνικό Δημόσιο και έχουμε μια σύμβαση που ενώ πρέπει βάσει του δημοσίου Δικαίου να έχει αξία 2 δισ. ευρώ, έχει 40 εκατ. ευρώ. Το γιατί θα το δούμε».

Πρόσθεσε ότι «δεν έχει πληρωθεί στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ φόρος. Λειτουργούν με βάση το περίφημο “ιρλανδέζικο σάντουιτς” στο οποίο εμπλέκονται πολλές εταιρείες από κάθε προορισμό που παίρνει βίζα και φθάνει μέσω της Κύπρου σε μια εταιρεία που δεν είναι αυτή που έχει υπογράψει», ενώ ερωτηθείς «γιατί να το κάνει αυτό ο κ. Κοτζιάς» απάντησε «διότι πίσω από όλο αυτό το σύστημα είναι το σύστημα Σόρος. Η εταιρεία η οποία είχε αναλάβει εργολαβικά με απευθείας ανάθεση από τον κ. Βενιζέλο, δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό, αλλά εν συνεχεία πήρε την υποεργολαβία από την εταιρεία μεσάζοντα, είναι η εταιρεία VFS που ίδρυσε ο Τόνι Μπλέρ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε ότι «τελείωσα τον Ν. Κοτζιά από υπουργό διότι και ο πρωθυπουργός κατάλαβε με τα στοιχεία που του έδωσα ότι εδώ υπάρχει κάτι από πίσω».

Σημείωσε ότι τον φάκελο με τα στοιχεία τον παρέδωσε στον Αλ. Τσίπρα πριν αποχωρήσει από την κυβέρνηση και εμπεριέχει και «αρνητική άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία».

Είπε επίσης ότι το καλοκαίρι του 2018 δεν υπήρχε ο κοινοβουλευτικός συσχετισμός δυνάμεων ώστε να προκληθεί πτώση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος διαφοροποιήθηκε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Π. Καμμένος είπε ότι «αυτοί που μου επιτίθενται έχουν λόγο», προσθέτοντας «θα βγει σε λίγες μέρες: ας ψάξουν στα “Νέα” δημοσιεύματα του 1978 για στοιχεία που κατέθεσε για το ΕΑΤ-ΕΣΑ ο Αλέκος Παναγούλης. Για να δούμε κάποιους κύριους αντιστασιακούς που το παίζουν υπερδημοκράτες και διαρρέουν στην “Αυγή” δημοσιεύματα εναντίον μου, τον ρόλο που έπαιζαν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Post Author: admin